Health & Fitness

Παραβίασαν τα ιατρικά ιστορικά των νοσηλευτών του νοσοκομείου Δράμας

Μία ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη δημόσια παρέμβαση από την ΠΟΕΔΗΝ

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diek_10.jpg

Αλγεινή αίσθηση  προκαλεί η επιστολή την οποία απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα… ιατρικά ιστορικά των νοσηλευτών του νοσοκομείου Δράμας!

Στην επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζεται να γνωρίζει όχι μόνον πόσοι από τους νοσηλευτές του νοσοκομείου πάσχουν από… ανίατη νόσο, αλλά ακόμη και από ποια χρόνια νοσήματα αυτοί πάσχουν!

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει το εξής χαρακτηριστικό στην επιστολή της:

«Κατά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, μεγάλη εντύπωση μας προξένησε ο μεγάλος αριθμός Προσωπικού ειδικά Νοσηλευτικού που πάσχει από σοβαρά νοσήματα (αυτοάνοσα, καρκίνους κλπ.). 20 υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα (sic) της εντατικοποίησης της εργασίας»...

Εάν παρατηρήσατε, μάλιστα, στο ως άνω απόσπασμα από την επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ προς τον Ανδρέα Ξανθό η Ομοσπονδία προχωρά ακόμη και σε επιστημονική αιτιολόγηση για την εκδήλωση των χρόνιων νόσων στους 20 νοσηλευτές του νοσοκομείου Δράμας…

Το ερώτημα είναι, ασφαλώς, με ποια νόμιμη διαδικασία έχουν φθάσει τα ιατρικά ιστορικά νοσηλευτών του νοσοκομείου Δράμας εις γνώσιν του συνδικαλιστικού φορέα των υγειονομικών εργαζομένων της χώρας μας, καθώς και με ποια λογική, συνδικαλιστική και άλλη, τα ιατρικά ιστορικά των εργαζομένων μπορούν να αποτελέσουν βάση για δημόσιες συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες τέτοιου τύπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ