- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καραντίνα στο σχολείο του Ακραιφνίου της Βοιωτίας
Σε εξέλιξη η διερεύνηση για τη συρροή περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές
Ανακοίνωση για το περιστατικό στο γυμνάσιο και το λύκειο του Ακραιφνίου της Βοιωτίας, όπου 45 από τα 60 παιδιά που φοιτούν ασθένησαν, με αποτέλεσμα το σχολείο να κλείσει εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.
Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:
Θέμα: «Συρροή περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας» αναφέρεται:
«Σήμερα, 26/3/2018, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε για αυξημένη απουσία μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου του Ακραιφνίου Βοιωτίας με αποτέλεσμα το σχολείο σήμερα να μην λειτουργήσει.
Από την έως τώρα διερεύνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε ότι από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και ότι συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.
Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου.
Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).
Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.
Από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλάμα, πονοκέφαλος, ρινορραγία και άλλες αχαρτογράφητες αντιδράσεις μετά την ερωτική επαφή
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Πώς εκθέτουν το σώμα σας σε ενδοκρινικούς διαταράκτες
Ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην όραση
Τρόποι μείωσης των συμπτωμάτων
Κλινικές δοκιμές αναφέρουν απώλεια 15-20% του αρχικού σωματικού βάρους
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.