Health & Fitness

Do’s and Dont’s για το δέρμα και θεραπείες για το καλοκαίρι!

Στη χώρα μας είμαστε τυχεροί να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα για πολλούς μήνες. Πρέπει όμως να παίρνουμε και τις απαραίτητες προφυλάξεις για το δέρμα μας. 

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 620
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360999-747596.jpg

Αυτό που κρίνεται απαραίτητο είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού, η οποία καθορίζεται ως εξής:

- καθημερινή  χρήση με προστασία SPF > 30

- εφαρμογή του 15 - 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανέωση κάθε 2 ώρες

- σε περίπτωση που φοράμε make up υπάρχουν στο εμπόριο αντηλιακά σε μορφή spray, τα οποία ανανεώνουμε πάνω από το βάψιμο

- τα ίδια ισχύουν και για το σώμα μας, ενώ επιπλέον στην παραλία αποφεύγουμε την έντονη έκθεση στον ήλιο τις ώρες 12.00 με 17.00. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει επίσης να αμελούμε τη φροντίδα του δέρματος, προσφέροντάς του θεραπείες που το ενυδατώνουν και το αναζωογονούν. 

Σχετικά με τις ενέσιμες θεραπείες που πραγματοποιούνται το χειμώνα, τις σταματάμε το καλοκαίρι;

Στη Facemed πιστεύουμε το αντίθετο. Πέρα από συγκεκριμένες θεραπείες οι οποίες δεν ενδείκνυνται το καλοκαίρι, μπορούμε να πούμε πως όλες τις υπόλοιπες το δέρμα τις έχει περισσότερο ανάγκη τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μεσοθεραπεία, για παράδειγμα, εφαρμόζεται όλο το χρόνο και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος. Κάνοντας μια μεσοθεραπεία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, προετοιμάζουμε το δέρμα για την έκθεσή του στον ήλιο, ενώ επαναλαμβάνοντας τη μεσοθεραπεία μετά τις διακοπές το ενισχύουμε και το αναγεννούμε. Φανταστείτε τον εαυτό σας μόλις γυρίζει από την παραλία, θέλει να πιει δυο ποτήρια παγωμένο νερό ή να φάει ένα δροσιστικό φρούτο – κάτι αντίστοιχο θέλει και το δέρμα σας. Όσο για θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ, το μπότοξ, τα νήματα, δεν αλλάζει τίποτα λόγω της εποχής. Φυσικά αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να συζητάμε με τον γιατρό μας, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του.

Σχετικά με την αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη; Συνεχίζουμε το καλοκαίρι; 

Εδώ μου βάζετε δύσκολα. Υπάρχουν περιοχές όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και συνήθως το πρόσωπο όπου μπορούμε να συνεχίσουμε την αποτρίχωση τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή οι περιοχές αυτές δεν μαυρίζουν έντονα. Και πάλι όμως αυτό καθορίζεται για καθέναν ξεχωριστά. Εξαρτάται από το δέρμα και τον φωτότυπο του κάθε ανθρώπου, από την έκθεσή του στον ήλιο, καθώς και από τη διάθεση συνεργασίας του με σκοπό να συνεχίσει την αποτρίχωση για το περισσότερο δυνατό. Σε άλλες περιοχές, όπως τα πόδια και τα χέρια, συνήθως η τελευταία συνεδρία αποτρίχωσης γίνεται περί τα μέσα Ιουλίου και επανερχόμαστε τον Σεπτέμβρη, ανανεώνοντας το ραντεβού μας μετά τις διακοπές.

Νίκος Δημήτρουλας, Ιατρός, Επιστημονικός Συνεργάτης Facemed, www.facemed.gr, 210 6929999, 694 7195333

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ