Όταν κάνει ζέστη και ο ήλιος καίει προτιμάμε λευκά κρασιά ελαφρά, φρουτώδη, αρωματικά με λιγότερο αλκοόλ, ή κόκκινα φρέσκα, ελαφρά δροσερά. Γενικά προτιμάμε κρασιά που δεν έχουν βαθύ χρώμα και που δεν έχουν περάσει από βαρέλι.
Όταν δύει ο ήλιος ή όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός προτιμάμε κρασιά με πιο γεμάτο σώμα, με περισσότερο αλκοόλ, πιο ώριμα και περίπλοκα, με πιο σκούρο χρώμα, που έχουν περάσει από βαρέλι.
Για να μην αγχώνεστε με το θέμα του σωστού συνδυασμού κρασιού και φαγητού, ο γενικός κανόνας είναι ότι επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας. Να θυμάστε μόνο ότι οι καλοί συνδυασμοί προκύπτουν όταν συνδυάζετε κρασί με φαγητά που έχουν παρόμοιες ιδιότητες, δηλαδή ελαφρύ φαγητό με ελαφρύ κρασί, πιο πλούσιες γεύσεις με πιο πλούσιο σε σώμα κρασί. Επίσης, ένας άλλος απλός κανόνας είναι ότι κρασιά που φτιάχνονται σε μια περιοχή ταιριάζουν με τα φαγητά της ίδιας περιοχής. Για παράδειγμα, ένα κρασί που φτιάχνεται κοντά σε μια ακτή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάζει με θαλασσινά παρά με κυνήγι. Σε αντίθεση με αυτό, οι ειδικοί του κρασιού ενδιαφέρονται περισσότερο για τα συστατικά και τη σάλτσα παρά για το βασικό υλικό ενός πιάτου, γιατί αυτά είναι που επηρεάζουν περισσότερο τη γεύση.
Κάνει ζέστη; Είμαστε στη θάλασσα μεσημέρι, καίει ο ήλιος; Πίνουμε...
● Aφρώδες κρασί, όπως Amalia Τσέλεπου
● Κάποιο ελαφρύ λευκό αρωματικό, όπως Gentilini Κοσμετάτου
● Φρέσκο ροζέ, όπως Κτήμα Άλφα Ροζέ
● Ελαφρύ δροσιστικό κόκκινο που μπαίνει στο ψυγείο, όπως Νάουσα Μπουτάρη
● Ανοιχτόχρωμο γλυκό λευκό, όπως Samos Anthemis
Κάνει κρύο, είναι βράδυ, είμαστε στα βουνά; Πίνουμε...
● Πλούσιο λευκό περασμένο, από βαρέλι όπως Νυχτέρι Σιγάλα
● Γεμάτο κόκκινο, όπως Διάπορο Κυρ-Γιάννη
● Πλούσιο ενισχυμένο γλυκό, όπως Μαυροδάφνη Παρπαρούση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.