- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δοκίμασα το «Σκέρτσο», ένα σπέσιαλ ροζέ κρασί και σας το προτείνω
Αρκετά κρασιά έρχονται από τη Δράμα και όλα είναι ωραία και μοσχοβολιστά
Το ροζέ κρασί «Σκέρτσο» είναι αρωματικό, ελαφρύ, τριανταφυλλένιο και πίνεται κάτι παραπάνω από ευχάριστα
Το σπέσιαλ ροζέ κρασί λέγεται «Σκέρτσο», το τσάκισα στην Καβάλα πριν μερικές μέρες – δεν έτυχε να το πετύχω στην Αθήνα (στην οποία ψάχνω τα κρασιά από Δράμα, Καβάλα και Πέραμο επειδή είναι διαφορετικά από τα άλλα κρασιά και μεταξύ μας μου φαίνονται πολύ καλύτερα, σόρι, άμα δεν παινέψεις τον τόπο σου θα πέσει να σε πλακώσει). Το ροζέ «Σκέρτσο» λοιπόν είναι αρωματικό, ελαφρύ, τριανταφυλλένιο, και από τα κρασιά που άμα πεις «θα πιω ένα ποτηράκι μόνο», λες ψέματα γιατί θα πιείς το μισό μπουκάλι τουλάχιστον, και λίγα λέω.
Το οινοποιείο του είναι το «Οινογένεσις» (“Oinogenesis”) και έχει ως υπότιτλο «Ο τόπος που το κρασί γεννιέται». Πολύ σωστά, μια και κάτι γίνεται κάτω από το βουνό, το Παγγαίο, σε συνδυασμό με το θαλασσινό αεράκι που ανεβαίνει φορτσάτο από το βόρειο Αιγαίο. Τα κρασιά του οικογενειακού οινοποιείου «Οινογένεσις» είναι πέντε («Φεγγίτες», «Δέκα», «Ματαρόα», “Thursys”, «Σκέρτσο») δοκίμασα μόνο τα δύο «Σκέρτσο», το λευκό και το ροζέ και ήταν σούπερ και τα δύο. Δεν είμαι καμιά ειδικός στα κρασιά, μου αρέσουν τα ελαφριά ροζέ που γλυκίζουν επίσης ελαφρά, και τα αρωματικά λευκά, και καμιά φορά το χειμώνα, τα πυκνά κόκκινα – ορίστε, ούτε την ορολογία του κρασιού δεν χρησιμοποιώ σωστά… Απλώς όταν κάτι μου αρέσει μποκού, το ψάχνω, μήπως το προτείνω και σε άλλους ανθρώπους που επίσης δεν είναι, ή είναι, ειδικοί στα κρασιά.
Το οινοποιείο βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Δοξάτου-Αδριανής, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο σαν παλιό Μακεδονίτικο Αρχοντικό, και καλλιεργεί τα αμπέλια του «στα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας για άγονα, πετρώδη, ασβεστολιθικά, ημιαργιλώδη εδάφη», δηλαδή στη γύρω περιοχή. Μαζί με το θαλασσινό αγέρι, τα αμπέλια ανθούν και λουλουδίζουν, δίνοντας ένα κρασί που μου φαίνεται μαγικό. Αλλά ναι, ελπίζω να ξέρετε περισσότερα πάνω στον τομέα, να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας.
“Oenogenesis”, επαρχιακός δρόμος Δοξάτου-Αδριανής, Δράμα, 2521301048, oenogenesis.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.