- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Monsieur Nicolas Winery: Εντυπωσιακό χρώµα και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες στο νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB του οινοποιείου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Monsieur Nicolas Winery: το νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB
Στη σκιά των Αγράφων βρίσκεται ένα χωριό µε ιστορία παραµυθένια, όπως και η οµορφιά που το περιβάλλει. Το 1455 ένας Φράγκος ευγενής, ο Monsieur Nicolas, αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί, να ασχοληθεί µε την αµπελουργία και να αναδείξει την ποικιλία που υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή. Οι κάτοικοι, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, µετονόµασαν το χωριό σε Μεσενικόλα.
Σ’ αυτόν τον τόπο τέσσερις γενιές της οικογένειας Καραµήτρου έχουν γράψει τη δική τους επιτυχηµένη ιστορία στον χώρο της αµπελουργίας, µε βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας και δηµιουργία νέων κρασιών που εντυπωσιάζουν. Το γόνιµο έδαφος, η ευεργετική «αύρα» της λίµνης Πλαστήρα και η µοναδική τεχνογνωσία µε τη σφραγίδα του οινοποιείου Monsieur Nicolas δηµιουργούν ξεχωριστές ετικέτες.
Παλιές και µε δυνατότητες για µεγάλα κρασιά και οι ντόπιες ποικιλίες µεταξύ των οποίων και ο Ληµνιώνας που αποτέλεσε τη βάση για τη δηµιουργία του πιο αναπάντεχου ροζέ, αφρώδους κρασιού, του Snob. Εντυπωσιακό ροζ, παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και αξέχαστη γεύση συνθέτουν το Snob που γοητεύει από την πρώτη γουλιά αποδεικνύοντας ότι όλα είναι θέµα εµπειρίας, γνώσης, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Τα φρουτώδη αρώµατα, η ισορροπηµένη οξύτητα και οι δροσερές φυσαλίδες του απογειώνουν την απόλαυση και σκορπίζουν τη χαρά. Το απολαµβάνουµε µόνο του ως aperitif ή ως συνοδευτικό φρούτων, αλµυρών εδεσµάτων, αλλά και γλυκών. Αποτελεί επίσης εξαιρετική βάση για δροσιστικά cocktails.
To Snob, όπως και όλα τα κρασιά Monsieur Nicolas, το βρίσκουµε σε επιλεγµένες κάβες σε όλη την Ελλάδα.
INFO
Οινοποιείο: Μεσενικόλας Καρδίτσας
Κάβα: Πλαστήρα 58, Καρδίτσα, 2441070871
www.winerymonsieurnicolas.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.