Οινόραμα 2022: η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών επιστρέφει στο Ζάππειο
Ραντεβού εκεί στις 12,13 και 14 Μαρτίου
Το Οινόραμα 2022, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών επιστρέφει στο Ζάππειο με χιλιάδες ετικέτες και 250 ελληνικά οινοποιεία
Κάθε χρόνο μέχρι και το 2019 οι οινόφιλοι αυτής της πόλης ανυπομονούσαν για ένα και μόνο, ετήσιο ραντεβού: το φαντασμαγορικό Οινόραμα, τη μεγαλύτερη οινική έκθεση όπου κάθε φορά παρουσιάζονται χιλιάδες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε απαρτία τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αγαπημένα του κρασιά – σχεδόν κανένας έλληνας οινοποιός δεν λείπει από το Οινόραμα.
Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε για δύο χρόνια τη χαρά αυτής της συνάντησης, αλλά φέτος το Οινόραμα επιστρέφει δυναμικά, πανέτοιμο να μας συστήσει σε αγαπημένες και νέες οινικές κυκλοφορίες. Στις 12, 13 και 14 Μαρτίου, λοιπόν, το ραντεβού δίνεται και πάλει στο Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ σας περιμένουν πάνω από 2.000 κρασιά από περισσότερα από 250 οινοποιεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα δοκιμάσουμε όλα τα κρασιά που αγαπάμε, νέες κυκλοφορίες, και βέβαια τη σοδειά του 2021, αλλά και τα κρασιά του 2019 και του 2020, δύο εκ των καλύτερων σοδειών της τελευταίας δεκαετίας που δεν εκτέθηκαν ποτέ στο Οινόραμα.
Όπως πάντα, ανάμεσα στις χιλιάδες ετικέτες οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν επίσης τις καλύτερες και πιο ακριβές του ελληνικού αμπελώνα, κρασιά που θεωρούνται εκπρόσωποι των ελληνικών ονομασιών προέλευσης, αλλά και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες που καλπάζοντας ολοταχώς σαρώνουν τα διεθνή βραβεία.
Οι επαγγελματίες επισκέπτες θα βρουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αίθουσες «Οινοτεχνία» (εφόδια και αμπελοοινικός εξοπλισμός) και «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου και θα συναντήσουν πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, καθώς και στο αντίστοιχο wine bar όπου φιλοξενούνται ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (για παράδειγμα κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή με γηγενείς ζύμες) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.
Με σκοπό το Οινόραμα 2022 να είναι για όλους ασφαλές κατά Covid-19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ σε εφαρμογή θα είναι όλα τα εν ισχύ μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται κάθε ημέρα σε 2 χρονικές περιόδους: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό. Το εισιτήριο για κάθε πρωινή περίοδο κοστίζει 12€ (φοιτητικό 7€), όπως και αυτό της απογευματινής περιόδου της Δευτέρας 14 Μαρτίου. Το εισιτήριο των απογευματινών περιόδων Σαββάτου και Κυριακής κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€). Ένα «3-day pass» προς 30€ εξασφαλίζει την είσοδο στην έκθεση όλες τις ώρες και μέρες λειτουργίας της. Για όλες αυτές τις επιλογές προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω Viva.gr. Δυνατή είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, αλλά χωρίς εγγυημένη διαθεσιμότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.