Wine & Spirits

Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: ένα ονειρεμένο τσίπουρο

Ένα τσίπουρο από το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: ένα ονειρεμένο τσίπουρο

Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: το αγαπημένο τσίπουρο κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση που κυκλοφορεί σε 645 αριθμημένες φιάλες

Φινετσάτο, βελούδινο, πολύ αρωματικό… Το απολαμβάνεις με μικρές, ηδονικές γουλιές γιατί δεν θες να τελειώσει. Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων από την αποσταγματοποιία Τσιλιλή, που έτσι και αλλιώς μας έχει χαρίσει φοβερά αποστάγματα. Το μυστικό αυτού του συγκεκριμένου τσίπουρου, όμως, είναι ότι πριν εμφιαλωθεί, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Σε αυτό το γεγονός χρωστά τη βαθιά γεύση και τη μοναδική πολυπλοκότητά του.

agioneri_-_the_last_barrel_2021_-_i.jpg

Το 2020 ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του αποφάσισαν για πρώτη φορά να μοιραστούν με όλους εμάς μια αγαπημένη τους συνήθεια: το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού με το τσίπουρο Αγιονέρι της χρονιάς! Έτσι δημιουργήθηκε το Αγιονέρι – The Last Barrel, που κυκλοφορεί σε περιορισμένες, αριθμημένες φιάλες, αποκλειστικά από το τελευταία βαρέλι του έτους.

Αυτή η παράδοση, όπως λέει και ο ίδιος ο Κώστας Τσιλιλής συνεχίζεται και φέτος: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel, της δημιουργίας μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Παραδοσιακά, στο πέρασμα των χρόνων, το τελευταίο βαρέλι με Αγιονέρι που αποσφραγίζαμε το απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel».

agioneri_-_the_last_barrel_2021_-_d.jpg

Από το τελευταίο βαρέλι του 2021 δημιουργήθηκαν 645 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες φιάλες. Φέτος, στην εορταστική συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που φιλοτεχνήθηκε με έμπνευση από τα ιδιαίτερα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το Αγιονέρι, καθώς η βελούδινη γεύση του οφείλεται στον χρόνο παραμονής του σε αυτά. Και τι ωραία ιδέα να ανοίξετε αυτή τη φιάλη, που προήλθε από το τελευταίο βαρέλι, την τελευταία νύχτα του χρόνου (ή την πρώτη του επόμενου)… Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops. Καλή χρονιά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ