Wine & Spirits

Speakeasy bar στο υπόγειο του Barro Negro μόνο για ένα βράδυ

Μια αυθεντική pop up Μezcaleria στο κέντρο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Mezcaleria του Barro Negro θα είναι ανοιχτή μόνο το βράδυ του Σαββάτου
H Mezcaleria του Barro Negro θα είναι ανοιχτή μόνο το βράδυ του Σαββάτου

Στο υπόγειο του Barro Negro άνοιξε μια αυθεντική Mezcaleria σερβίροντας Mezcal και cocktails με βάση το Mezcal μόνο για το βράδυ του Σαββάτου

Μου πήρε ώρα να το καταλάβω. Το πήρα είδηση όταν παρατήρησα άτομα να παίρνουν το δρόμο για την τουαλέτα και να μην ξαναγυρίζουν. Μαγνητικά πεδία; Μαύρες τρύπες; Είμαι μεθυσμένη; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλώς ένα μυστικό bar μέσα στο bar. Στο Barro Negro, τη σεβαστή tequileria με τις «καπνιστές» Margaritas, τις δεκάδες tequilas και τις καλύτερες Palomas της πόλης (προσωπική, αλλά αντικειμενική εκτίμηση), έχει στηθεί ένα speakeasy bar, μια αυθεντική Mezcaleria που θα υπάρξει μόνο για λίγες μέρες.

Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες από τον Στέλιο Παπαδόπουλο συνιδιοκτήτη μαζί με τον Γιώργο Καβακλή του Barro Negro: «Ήταν κάτι που υπήρχε για καιρό στο μυαλό μας και αποφασίσαμε να το κάνουμε με αφορμή το Athens Bar Show. Μια παραδοσιακή Mezcaleria ακριβώς όπως θα τη συναντούσες στην πόλη της Οαχάκα… Εντάξει, με ένα european twist γιατί στο Μεξικό οι Mezcalerias δεν παίζουν ούτε μουσική».

252061790_2996475207242381_8006573309016438737_n.jpg

Για να βρεθείς σε αυτή τη μυστική Mezcaleria αρκεί να ακολουθήσεις τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο. Όταν το κάνεις, αντί να ανοίξεις την πόρτα για τις τουαλέτες, στρίψε αριστερά. Θα δεις μία απλή πόρτα, που δεν προμηνύει τίποτα από όσα συμβαίνουν πίσω της. Άνοιξέ την και όλα θα αλλάξουν… Τώρα βρίσκεσαι σε έναν θεοσκότεινο διάδρομο. Δεν μπορείς να δεις τίποτα πέρα από τη φωτεινή, νέον επιγραφή “Mezcaleria” στο τέλος του διαδρόμου. Κατευθύνσου προς τα εκεί. Θα μπεις σε ένα μικρό, ημιφωτισμένο δωμάτιο με ένα bar να καταλαμβάνει τον ένα τοίχο. Μπίνγκο.

thumbnail_image0.jpg

Εδώ μπορείς να πιεις μόνο Mezcal ή cocktail με βάση το Mezcal και τη μεξικάνικη μπίρα Coronita. H Mezcaleria παίζει άλλη μουσική από το άνω bar, έχει άλλη ατμόσφαιρα, διαφορετική αισθητική. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα underground bar του Βερολίνου. Και ακριβώς εδώ θες να μείνεις όλο το βράδυ πίνοντας Paloma con Mezcal (Bruxo X, lime, Three Cents pink grapefruits sdoa -€10), Mezcal last word (Bruxo X, Green Chartreuse, Maraschino, lime -€10) ή απλώς ένα δυνατό σφηνάκι Mezcal (€4).

thumbnail_image3.jpg

Η Mezcaleria του Barro Negro εκτός από τελείως speakeasy είναι και pop up, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ανοιχτή στο κοινό μόνο για δυο μέρες: χθες Παρασκευή (5/11) και σήμερα Σάββατο (6/11). Μετά θα λειτουργεί για τους επαγγελματίες που θα επισκεφθούν το Athens Bar Show και η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Οπότε… προλάβετε!

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, 210 0107618, Fb: barronegroathens, Instagram: barronegroathens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ