- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Speakeasy bar στο υπόγειο του Barro Negro μόνο για ένα βράδυ
Μια αυθεντική pop up Μezcaleria στο κέντρο
Στο υπόγειο του Barro Negro άνοιξε μια αυθεντική Mezcaleria σερβίροντας Mezcal και cocktails με βάση το Mezcal μόνο για το βράδυ του Σαββάτου
Μου πήρε ώρα να το καταλάβω. Το πήρα είδηση όταν παρατήρησα άτομα να παίρνουν το δρόμο για την τουαλέτα και να μην ξαναγυρίζουν. Μαγνητικά πεδία; Μαύρες τρύπες; Είμαι μεθυσμένη; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλώς ένα μυστικό bar μέσα στο bar. Στο Barro Negro, τη σεβαστή tequileria με τις «καπνιστές» Margaritas, τις δεκάδες tequilas και τις καλύτερες Palomas της πόλης (προσωπική, αλλά αντικειμενική εκτίμηση), έχει στηθεί ένα speakeasy bar, μια αυθεντική Mezcaleria που θα υπάρξει μόνο για λίγες μέρες.
Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες από τον Στέλιο Παπαδόπουλο συνιδιοκτήτη μαζί με τον Γιώργο Καβακλή του Barro Negro: «Ήταν κάτι που υπήρχε για καιρό στο μυαλό μας και αποφασίσαμε να το κάνουμε με αφορμή το Athens Bar Show. Μια παραδοσιακή Mezcaleria ακριβώς όπως θα τη συναντούσες στην πόλη της Οαχάκα… Εντάξει, με ένα european twist γιατί στο Μεξικό οι Mezcalerias δεν παίζουν ούτε μουσική».
Για να βρεθείς σε αυτή τη μυστική Mezcaleria αρκεί να ακολουθήσεις τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο. Όταν το κάνεις, αντί να ανοίξεις την πόρτα για τις τουαλέτες, στρίψε αριστερά. Θα δεις μία απλή πόρτα, που δεν προμηνύει τίποτα από όσα συμβαίνουν πίσω της. Άνοιξέ την και όλα θα αλλάξουν… Τώρα βρίσκεσαι σε έναν θεοσκότεινο διάδρομο. Δεν μπορείς να δεις τίποτα πέρα από τη φωτεινή, νέον επιγραφή “Mezcaleria” στο τέλος του διαδρόμου. Κατευθύνσου προς τα εκεί. Θα μπεις σε ένα μικρό, ημιφωτισμένο δωμάτιο με ένα bar να καταλαμβάνει τον ένα τοίχο. Μπίνγκο.
Εδώ μπορείς να πιεις μόνο Mezcal ή cocktail με βάση το Mezcal και τη μεξικάνικη μπίρα Coronita. H Mezcaleria παίζει άλλη μουσική από το άνω bar, έχει άλλη ατμόσφαιρα, διαφορετική αισθητική. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα underground bar του Βερολίνου. Και ακριβώς εδώ θες να μείνεις όλο το βράδυ πίνοντας Paloma con Mezcal (Bruxo X, lime, Three Cents pink grapefruits sdoa -€10), Mezcal last word (Bruxo X, Green Chartreuse, Maraschino, lime -€10) ή απλώς ένα δυνατό σφηνάκι Mezcal (€4).
Η Mezcaleria του Barro Negro εκτός από τελείως speakeasy είναι και pop up, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ανοιχτή στο κοινό μόνο για δυο μέρες: χθες Παρασκευή (5/11) και σήμερα Σάββατο (6/11). Μετά θα λειτουργεί για τους επαγγελματίες που θα επισκεφθούν το Athens Bar Show και η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Οπότε… προλάβετε!
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, 210 0107618, Fb: barronegroathens, Instagram: barronegroathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.