Αγιονέρι: ένα τσίπουρο για να αποχαιρετήσουμε το 2020
Έχουμε ακόμη δικαίωμα στο τσίπουρο!
Το Αγιονέρι του Τσιλιλή κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση 485 αριθμημένων φιαλών
Όλοι έχουμε να θυμόμαστε μέρες που κύλησαν γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φίλους και νόστιμους μεζέδες. Γέλια, αγκαλιές και ποτήρια ξέχειλα με τσίπουρο να υψώνονται στον αέρα… Η όσφρηση και η γεύση, λένε, είναι από τα μεγαλύτερα όπλα της μνήμης. Αρκεί να μυρίσεις ή να γευτείς κάτι για να μεταφερθείς δεκαετίες πίσω. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε μακριά από φίλους και αγκαλιές, αλλά ευτυχώς... έχουμε ακόμη δικαίωμα στο τσίπουρο! Και μαζί του μπορούμε να θυμηθούμε κι όλα τ’ άλλα…
Το Αγιονέρι του Τσιλιλή είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη των Μετεώρων και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια πριν εμφιαλωθεί. Για τη δημιουργία του, οι αποσταγματοποιοί πήραν έμπνευση από το ελληνικό τραπέζι και όλα τα καλά που το συνοδεύουν. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τσίπουρο βελούδινο και πλούσιο που συνδυάζεται ιδανικά με μεζέδες της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας.
Το Αγιονέρι έχει μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική γεύση και αρώματα γλυκών μπαχαρικών που οφείλονται στον χρόνο παραμονής του σε δρύινο βαρέλι. Είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις νότες εσπεριδοειδών, αλλά και τα αρώματα των βοτάνων, ενώ η ισορροπημένη και φινετσάτη του γεύση είναι ιδανική για να συνοδεύσει πικάντικες γεύσεις.
Για το Αγιονέρι, το 2020 κλείνει με μια συλλεκτική έκδοση. Το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς άνοιξε και γέμισε 485 συλλεκτικές, αριθμημένες φιάλες. Όπως δηλώνει ο αποσταγματοποιός κ. Κώστας Τσιλιλής: «Το τελευταίο βαρέλι κάθε χρονιάς για εμάς έχει ξεχωριστή σημασία, για αυτό και παραδοσιακά, όταν αποσφραγίζεται, το μοιραζόμαστε με φίλους. Φέτος νιώσαμε την ανάγκη να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον περίεργο και δύσκολο, για όλους, χρόνο με όσο γίνεται περισσότερους φίλους, για αυτό δημιουργήσαμε το πρώτο συλλεκτικό Αγιονέρι της σειράς The Last Barrel Serries».
Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2020 θα κυκλοφορήσει σε ειδική κασετίνα που περιέχει τη φιάλη με χειρόγραφη αρίθμηση, καθώς και ένα κομμάτι ξύλου από το τελευταίο βαρέλι της χρονιάς. Διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops και διανέμεται αποκλειστικά από τη Β. Σ Καρούλιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.