Wine & Spirits

Αγιονέρι: ένα τσίπουρο για να αποχαιρετήσουμε το 2020

Έχουμε ακόμη δικαίωμα στο τσίπουρο!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγιονέρι Τσιλιλή

Το Αγιονέρι του Τσιλιλή κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση 485 αριθμημένων φιαλών

Όλοι έχουμε να θυμόμαστε μέρες που κύλησαν γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φίλους και νόστιμους μεζέδες. Γέλια, αγκαλιές και ποτήρια ξέχειλα με τσίπουρο να υψώνονται στον αέρα… Η όσφρηση και η γεύση, λένε, είναι από τα μεγαλύτερα όπλα της μνήμης. Αρκεί να μυρίσεις ή να γευτείς κάτι για να μεταφερθείς δεκαετίες πίσω. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε μακριά από φίλους και αγκαλιές, αλλά ευτυχώς... έχουμε ακόμη δικαίωμα στο τσίπουρο! Και μαζί του μπορούμε να θυμηθούμε κι όλα τ’ άλλα…

Αγιονέρι Τσιλιλή
Αγιονέρι Τσιλιλή

Το Αγιονέρι του Τσιλιλή είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη των Μετεώρων και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια πριν εμφιαλωθεί. Για τη δημιουργία του, οι αποσταγματοποιοί πήραν έμπνευση από το ελληνικό τραπέζι και όλα τα καλά που το συνοδεύουν. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τσίπουρο βελούδινο και πλούσιο που συνδυάζεται ιδανικά με μεζέδες της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας.

Το Αγιονέρι έχει μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική γεύση και αρώματα γλυκών μπαχαρικών που οφείλονται στον χρόνο παραμονής του σε δρύινο βαρέλι. Είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις νότες εσπεριδοειδών, αλλά και τα αρώματα των βοτάνων, ενώ η ισορροπημένη και φινετσάτη του γεύση είναι ιδανική για να συνοδεύσει πικάντικες γεύσεις.

Αγιονέρι Τσιλιλή

Για το Αγιονέρι, το 2020 κλείνει με μια συλλεκτική έκδοση. Το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς άνοιξε και γέμισε 485 συλλεκτικές, αριθμημένες φιάλες. Όπως δηλώνει ο αποσταγματοποιός κ. Κώστας Τσιλιλής: «Το τελευταίο βαρέλι κάθε χρονιάς για εμάς έχει ξεχωριστή σημασία, για αυτό και παραδοσιακά, όταν αποσφραγίζεται, το μοιραζόμαστε με φίλους. Φέτος νιώσαμε την ανάγκη να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον περίεργο και δύσκολο, για όλους, χρόνο με όσο γίνεται περισσότερους φίλους, για αυτό δημιουργήσαμε το πρώτο συλλεκτικό Αγιονέρι της σειράς The Last Barrel Serries».

Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2020 θα κυκλοφορήσει σε ειδική κασετίνα που περιέχει τη φιάλη με χειρόγραφη αρίθμηση, καθώς και ένα κομμάτι ξύλου από το τελευταίο βαρέλι της χρονιάς. Διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops και διανέμεται αποκλειστικά από τη Β. Σ Καρούλιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ