- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Vibo, το καινούργιο bistro στη Γλυφάδα αγαπάει με πάθος το κρασί
Ανοιχτό από το πρωί, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου
Το Vibo είναι το καινούργιο wine bistro της Γλυφάδας
Έχει μόλις λίγες μέρες που άνοιξε, το όνομά του είναι η συντόμευση του Vita Bona ή Ευ Ζην, και η boho chic ατμόσφαιρά του κερδίζει παραπανίσιους πόντους από την εκλεπτυσμένη του διακόσμηση με τα ωραία έπιπλα και τη ζωγραφιστή οροφή. Οι ιδιοκτήτες του, ο Νίκος Σκρέμπος (της βραβευμένης Hytra) και ο Παναγιώτης Φράγκος (brand ambassador, σύμβουλος κοκτέιλ και ποτών), φιλοδοξούν να προσφέρουν σε όσους περάσουν το κατώφλι του όμορφου μπιστρό τα πάντα γύρω από το κρασί αλλά και την καλή ζωή.
Παρότι η δύναμή του κρύβεται στα ωραία του κρασιά, το Vibo ανοίγει από το πρωί σερβίροντας μυρωδάτο μονοποικιλιακό καφέ, πλούσιο πρωινό με χειροποίητες μπάρες, βιολογικά αυγά και smoothies ενώ από το μεσημέρι και μετά συνεχίζει με aperitivo (ωραία και τα prosecco του), και με ωραία πιάτα που δίνουν έμφαση στην πρώτη ύλη και τα προϊόντα, όλα τους από μικρούς έλληνες παραγωγούς.
Πλούσια πλατό τυριών και αλλαντικών μαζί με σπιτικές μαρμελάδες και αποξηραμένα φρούτα, μπρουσκέτες με rib eye, μουστάρδα και γραβιέρα, λαδένια ολικής άλεσης με σιτάρι ζέας, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπρεζάολα, σούσι ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα είναι κάποια μόνο από αυτά που μπορεί κανείς να γευτεί συνοδεύοντας το κρασί του που έχει επιλέξει από την κάβα με τις 80 ελληνικές και τις 20 διεθνείς ετικέτες, ή το κοκτέιλ του.
Στο Vibo Bistrot, θα οργανώνονται θεματικές βραδιές, ξεκινώντας την 1η Νοεμβρίου -παγκόσμια ημέρα vegan διατροφής-, αφιερωμένη στους vegan foodies με ειδικές vegan προτάσεις για φαγητό και συνοδεία βιολογικών ετικετών κρασιού, ενώ στις 11 Νοεμβρίου, μας παρουσιάζει μοναδικές ποικιλίες ελληνικών μανιταριών μέσα από γευστικές δημιουργίες και εφευρετικούς συνδυασμούς με κρασί και κοκτέιλ. Τέλος η πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα θα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα με ευφάνταστες προτάσεις και πολλές εκπλήξεις.
Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, 2108948202
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.