- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα wine bar-μυστικό πάρκο μόλις άνοιξε στην Ακρόπολη
Κρασί, μουσική και καλοκαιρινά βράδια σε ένα μικρό αστικό παρκάκι
Wine With Eleni: το καινούργιο wine bar στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη
Αθηναϊκός καύσωνας και βόλτες στην πόλη είναι ένας συνδυασμός που γενικότερα δεν συνίσταται, όσο γοητευτικά και αν φαίνονται τα σοκάκια της Πλάκας φωτισμένα από τον ήλιο. Αν όμως τύχει και την ημέρα που βράζει ο τόπος εσύ πρέπει να μεταφερθείς από επαγγελματικό ραντεβού σε επαγγελματικό ραντεβού μέχρι αργά το απόγευμα, οι πιθανότητες είναι να φτάσει εφτά η ώρα και να ζεις σε μία μιζέρια. Τα ρούχα σου έχουν βραχεί και έχουν στεγνώσει χίλιες φορές από τον ιδρώτα και το σήκω-κάτσε, διψάς σε μόνιμη βάση, τα πόδια σου πονάνε από το περπάτημα και τα μαλλιά σου έχουν χάσει κάθε πιθανό σχήμα που τους έδωσες πριν φύγεις. Εκεί λοιπόν που ετοιμάζεσαι να πας σπίτι και να παντρευτείς το air condition, ξαφνικά εμφανίζεται μία καλοκαιρινή όαση τρία βήματα μετά την Ακρόπολη, με άρωμα κρασιού και ρομαντικά τραγούδια να ακούγονται στο βάθος.
Κάπως έτσι ανακάλυψα το Wine With Eleni, το καινούργιο wine bar της Μισαρaλιώτου, το οποίο στήθηκε κοντά σε ένα ειδυλλιακό παρκάκι και περιμένει να το ανακαλύψεις μετά τους θερινούς σου περιπάτους. Και όταν λέμε «καινούργιο», εννοούμε του κουτιού. Εγώ το πέτυχα την ημέρα των εγκαινίων του, γοητευμένη από το La Vie En Rose και το κλινκ κλινκ των ποτηριών που ακουγόταν από μακριά ενώ ακόμα δεν έχει κλείσει την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας.
Πρωταγωνίστρια του εγχειρήματος η υπέροχη κυρία Ελένη Κεφαλοπούλου, η οποία ανακάλυψε την αγάπη της για το κρασί πριν από μερικά χρόνια και από τότε αποφάσισε να αφιερωθεί στη μελέτη του, σπουδάζοντας οινολογία, γράφοντας σχετικά βιβλία, κάνοντας έρευνα και δημοσιεύοντας ανάλογα άρθρα με τεκμηρίωση και κύρος. Το επόμενο βήμα στη σχέση τους ήταν αυτός ο ιδιαίτερος και δροσερός χώρος, όπου η ίδια φιλοξενεί κρασιά τα οποία γνωρίζει εξ ολοκλήρου και αγαπάει πραγματικά.
«Για κάθε ετικέτα που βλέπεις, να ξέρεις ότι έχω περπατήσει στον αντίστοιχο αμπελώνα» μου λέει, πριν ασχοληθούμε με το τι κρασί ταιριάζει στη διάθεση και τα γούστα μου. Καταλήγουμε σε ένα ροζέ της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, το οποίο όπως με πληροφορεί είναι ένα «σοβαρό ροζέ που δεν αστειεύεται». Το συνοδεύει με εξαίρετα κριτσίνια από τον φούρνο του Τάκη και διάφορα νοστιμότατα ψιψιψόνια (τυριά, αλλαντικά και spreads) που κάνουν την όλη εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική.
Έξω ο ήλιος έχει πέσει, υπάρχει επιτέλους δροσιά και το κυκλικό παρκάκι γεμίζει σταδιακά με κόσμο διαφορετικών ηλικιών και φάσεων. Σε ένα τραπέζι κάθεται μία μεγάλη παρέα από εικοσάρηδες, οι οποίοι συζητούν πού θα πάνε για μπάνιο αύριο και δανείζονται χαρτάκια για τσιγάρο ο ένας από τον άλλον. Πιο δίπλα ένα ζευγάρι στα εξήντα τους ζουν το ρομάντζο της εποχής και απολαμβάνουν ένα Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Ο έρωτας βρίσκεται στις μπουρμπουλήθρες.
Ένας πιτσιρικάς πηγαινοέρχεται πάνω στην αιώρα, ενώ η μαμά του παραγγέλνει ένα ποτήρι Μαλβάζια και στήνει κουβέντα με τη γειτόνισσά της. Ο σύζυγος και ο γιος της κυρίας Ελένης βοηθάνε όσο μπορούν, κουβαλώντας καρέκλες, ανοίγοντας μπουκάλια, καλωσορίζοντας τον κόσμο που έρχεται με γνήσια χαμόγελα και ενθουσιασμό. Έχουν στήσει μία υπέροχη κατάσταση που θυμίζει εξοχή στην καρδιά της Αθήνας. Θα επιστρέψουμε και για δεύτερο ποτήρι.
Μισαραλιώτου 20, Κουκάκι, 6934125839
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.