Zinglee με Food & Wine Pairing και στα ποτήρια Κτήμα Λαζαρίδη
Μια υπέροχη βραδιά οινογνωσίας
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το Zinglee στο Κολωνάκι φιλοξενεί τα κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη
Στην καρδιά του Κολωνακίου το Zinglee μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την πολύ καλή αθηναϊκή κουζίνα του, αλλά και με το brunch α λα ελληνικά, τόσο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα της πόλης. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισε τον τίτλο “Best in Greek Dining” από τα Estia Awards 2020. Αυτό λοιπόν το ωραίο εστιατόριο διοργανώνει μια ξεχωριστή food & wine pairing βραδιά την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου φιλοξενώντας τα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.
Ο executive chef του Zinglee Χρήστος Αθανασιάδης ειδικά για αυτή τη βραδιά ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων με έντονο ελληνικό χρώμα, που αναδεικνύει τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών του κτήματος. Ξεναγός σε αυτό το οδοιπορικό γεύσης θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Γεράσιμος Λαζαρίδης. Η τιμή του μενού είναι €35/άτομο και μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω αναλυτικά, καθώς και να δείτε τα κρασιά που το συνοδεύουν.
Γαρίδα ποσέ σε Σαμιώτικο κρασί και χυμό πορτοκαλιού, με βελούδινο πουρέ σελινόριζας
Domaine Costa Lazaridi, Amethystos Blanc 2019, Sauvignon Blanc – Ασύρτικο
Κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, φίνα μυρωδικά και ντοματίνια Ιεράπετρας
Domaine Costa Lazaridi, Château Julia Assyrtiko 2018, Ασύρτικο
Σαλάτα με άγρια ρόκα, kale και mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσάμικο ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi και φρέσκο βασιλικό
Domaine Costa Lazaridi, Merlot Rosé 2019, Merlot
Μαύρος χοίρος sous vide με πουρέ μανιταριών, σάλτσα από το ζωμό τους και αποξηραμένα cranberries
Domaine Costa Lazaridi, Οινότρια Γη Syrah - Αγιωργίτικο 2010, Syrah – Αγιωργίτικο
Panna cotta με γάλα καρύδας, carpaccio καραμελωμένου ανανά, σάλτσα μελιού και μαρέγκα
Domaine Costa Lazaridi, Απόσταγμα Methexis Μοσχάτο, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, 210 3608591, Η ώρα έναρξης της γευσιγνωσίας είναι στις 20.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.