Το Κτήμα Γεροβασιλείου στα κορυφαία Οινοποιεία του πλανήτη
Σημαντική διάκριση για τη Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου 2016
Η Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου 2016 ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2018 σύμφωνα με το Wine Spectator
Το New York Wine Experience, η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το γνωστό περιοδικό Wine Spectator παρουσιάζει κάθε χρόνο εκατοντάδες κρασιά από τους καλύτερους παραγωγούς στον κόσμο. Η εκδήλωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε στις 17,18 και 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο New York Marriott Marquis στην Times Square είναι τόσο προσφιλής στο κοινό που τα εισιτήρια (τα οποία σημειωτέον ότι ξεκινούν από τα 375 δολάρια και φτάνουν τα 2.495) εξαντλήθηκαν αμέσως. Φέτος, σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση παρουσιάστηκαν περισσότερα από 250 εξαιρετικά κρασιά από 17 χώρες που αξιολογήθηκαν από τον Wine Spectator με βαθμό πάνω από 90. Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό κρασί.
H Μαλαγουζιά 2016 του Κτήματος Γεροβασιλείου συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αυτή την παγκοσμίου κύρους έκθεση, καταλαμβάνοντας τη 49η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2018*. Να σημειωθεί εδώ ότι για τις τελικές επιλογές δοκιμάστηκαν περισσότερα από 15.000 κρασιά από όλο τον κόσμο. Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου αδιαμφισβήτητος αντιπρόσωπος του κτήματός του και της Μαλαγουζιάς βρέθηκε εκεί μιλώντας για αυτή την εμβληματική ποικιλία και το πολυβραβευμένο κρασί του.
Η Επανομή βρέθηκε λοιπόν στο προσκήνιο, ανάμεσα σε καταξιωμένες και υπερ-προβεβλημένες περιοχές, όπως το Bolgheri της Ιταλίας με τα Super Tuscans, τα Grands Crus της Côte d’Or στην Βουργουνδία, της Champagne και του Chablis, μέχρι τους φημισμένους αμπελώνες με Cabernet Sauvignon της Napa Valley και η Μαλαγουζιά 2016 του Κτήματος Γεροβασιλείου, ανάμεσα σε μυθικά κρασιά και παραγωγούς όπως το Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2007, την Bollinger Brut Rosé Champagne La Grande Année 2007, το Cheval Blanc St.-Emilion, το Amarone della Valpolicella 2009 του Romano Dal Forno, το Barbaresco 2016 του Gaja, το Harlan Estate Napa Valley 2014, την Brut Champagne Grande Cuvée 167ème Édition NV της Krug, το Château Mouton Rothschild Pauillac 2009, το Opus One Napa Valley 2016, Penfolds Grange 2014, το Unico 2009 του Vega Sicilia από την Ribera del Duero, το Barolo Ravera 2013 του Vietti και το Château d’Yquem Sauternes για να αναφέρουμε μόλις μερικά από αυτά.
*Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά για το 2018 αναλυτικά εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.