- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το ιστορικό Κτήμα Μάτσα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό
Περιήγηση στα κτήματα και στα ποτήρια Μπουτάρης
Για πρώτη φορά το ιστορικό κτήμα της Ρωξάνης Μάτσα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και ξεκινάει οινογνωσίες
Εκείνη είναι η Ρωξάνη Μάτσα, μια αυθεντική αμπελοκαλλιεργήτρια, η «κυρά της Μαλαγουζιάς», βραβευμένη πολλές φορές για την προσφορά της στον οινικό κλάδο της χώρας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Και το κτήμα της στην Κάντζα είναι ένα από τα πιο ιστορικά αλλά και τα πιο όμορφα της Αττικής, μέσα σε αυτό καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες, συνεχώς από τον 19ο αιώνα. Για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και μάλιστα είναι η οινοποιία Μπουτάρη που θα εγκαινιάσει την ενότητα των δοκιμών με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, τα «κρασιά ήπιων πρακτικών».
Η εκδήλωση γίνεται τη Δευτέρα 10/6, ξεκινάει στις 6.30 το απόγευμα(προσέλευση), ακολουθεί ξενάγηση στο κτήμα με τους περιποιημένους αμπελώνες και τους κήπους με τις τριανταφυλλιές, συνεχίζει με παρουσίαση από τον οινολόγο της οινοποιίας Μπουτάρη Αλέξανδρο Τζαχρίστα 12 κρασιών με πειραματική οινοποίηση. Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με το ταίριασμα των κρασιών με τυριά και αλλαντικά. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, η συμμετοχή είναι 25€ το άτομο, για κρατήσεις απευθυνθείτε στο info@boutari.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.