- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Βραδιά οινογνωσίας με το κτήμα Χατζηδάκη στο Βασίλαινας
Καθοδηγητής στο οινικό ταξίδι ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης


Το Ασύρτικο, η γηγενής ποικιλία της Σαντορίνης έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο εμβληματικές της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να είναι η πιο αναγνωρισμένη ελληνική ποικιλία στο εξωτερικό. Για αυτό ευθύνεται κυρίως ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, ο οραματιστής οινοποιός από τη Σαντορίνη. Με μικρές στρεμματικές αποδόσεις, περιορισμένη παραγωγή και γνώση που αξιοποιεί την παράδοση κατάφερε να εξερευνήσει τις δυνατότητες του Ασύρτικου, αλλά και να αναδείξει ποικιλίες λιγότερο γνωστές, όπως το Αηδάνι.
Από τότε που ο ίδιος έφυγε, η σκυτάλη πλέον έχει περάσει στην επόμενη γενιά και το οινοποιείο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με επικεφαλής τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, το εστιατόριο Βασίλαινας θα υποδεχθεί τα κρασιά του κτήματος Χατζηδάκη με ένα μενού 5 πιάτων, αλλά και ένα μοναδικό wine pairing. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον αμπελώνα του κτήματος, να ακούσουν την ιστορία του οινοποιείου και φυσικά να δοκιμάσουν τα πιο εμβληματικά του κρασιά με καθοδηγητή τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Το μενού της βραδιάς (ακολουθεί αναλυτικά παρακάτω) έχει €55/άτομο.
Αναλυτικά το μενού:
ΣΟΥΠΑ πράσο | καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18
CARPACCIO φαγκρί | αχινός
Santorini Cuvée 15 ‘17
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ ρεβίθια | σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17
ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ IBERICO μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04
Βρασίδα 13, Ιλίσια, 210 7210501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 μέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και φαγητό στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ελληνικές ποικιλίες, οι πιο ταιριαστές στο πασχαλινό τραπέζι
Στην υγειά της Κέρκυρας
Πάνω στον πεζόδρομο της Δράκου, λειτουργεί και ως delicatessen
Εδώ θα ανακαλύψεις ετικέτες από κορυφαίους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, ανάμεσά τους σπάνιες και παλαιωμένες φιάλες
Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης
Μια γουλιά Γαλλία, μια μπουκιά Ελλάδα - η πιο νόστιμη συνάντηση πολιτισμών!
Δυνατές γεύσεις ζητούν παρτενέρ με έντονο χαρακτήρα
Πίνακες που παραπέμπουν σε γεύσεις και συνδυάζονται με το κατάλληλο λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί
Άνοιξε πριν λίγους μήνες στην οδό Καρόρη αναφωνώντας «Ο Χριστός και η Μάνα του»
Γίνεται αυτή την Κυριακή 9 Μαρτίου στον πολυχώρο Okupa
Η μεγαλύτερη οινική έκθεση της χώρας επιστρέφει για 31η χρονιά
Η υπέροχη ποικιλία που ταιριάζει τέλεια με τα θαλασσινά
Κρασί, το καινούργιο party drink
Μία κάβα που ξεχωρίζει για την ποικιλία της
Στα κελάρια της κρύβει χιλιάδες «μυστικά», ακόμη και για τους γνώστες
Η Νεμέα έρχεται στην Αθήνα!
5 ωραίες και προσιτές ερυθρές ετικέτες για να τσικνίσεις
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.