Wine & Spirits

Οινοτικά 2017, τα κρασιά της Κρήτης στην Αθήνα

Πόσες ποικιλίες της Λεβεντογέννας γνωρίζεις;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379407-782843.jpg

Την τελευταία δεκαετία τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει πραγματικά άλματα όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η Κρήτη δεν λείπει από το παιχνίδι της οινοποιίας. Τα κρασιά της, μεστά λευκά και ροζέ, θερμά κόκκινα και πυκνά γλυκά θεωρούνται αντιπροσωπευτικά όσο και έξοχα δείγματα του μεσογειακού αμπελώνα, με παράδοση που βρίσκει της ρίζες της στη Μινωική περίοδο. Οι πιο γνωστές κρητικές ποικιλίες είναι η Βηλάνα, το Δαφνί, το Θραψαθήρι, το Κοτσιφάλι, η Μανδηλαριά, το Μοσχάτο Σπίνας, το Πλυτό και το Ρωμέικο. Ποικιλίες που χάρη στις ιδιαιτερότητες του μοναδικού κρητικού εδάφους δεν συναντιόνται πουθενά αλλού. Αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου όμως μπορείς να τις δοκιμάσεις όλες στα Οινοτικά 2017.

Στην εκδήλωση (που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum) συμμετέχουν 25 οινοποιεία από όλη την Κρήτη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν περισσότερα από 200 κρασιά (μεταξύ των οποίων και μονοποικιλιακά κρασιά των γηγενών ποικιλιών Λιάτικο και Βιδιανό), να ξεναγηθούν σε εικονικά οινικά ταξίδια στον κρητικό αμπελώνα, να πιουν κοκτέιλ με βάση τις ποικιλίες βιδιανό, λιάτικο και μοσχάτο Σπίνας από το μπαρ “The Trap”, το οποίο επίσης θα κάνει και το wine pairing με τα (τρομερά) μεζεδάκια του Μεζέν.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 με τις τρεις πρώτες ώρες να είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε επαγγελματίες με δωρεάν είσοδο. Από τις 14.00 έως τις 20.00 όμως τα Οινοτικά είναι ανοιχτά και στο κοινό με είσοδο €5.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Β. Γεωργίου 1, Πλ. Συντάγματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ