- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσό Βραβείο στο Samos Anthemis και ασημένια διάκριση στο Samos Nectar
2 σαμιώτικα κρασιά βραβεύονται σε διεθνή διαγωνισμό
Η Σάμος είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά κρασιά που βγάζει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ Σάμου). Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Το σαμιώτικο κρασί (κυρίως μιλάμε για επιδόρπιο οίνο) εξάγεται σε 23 χώρες με μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τη…Γαλλία!
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles μετράει 24 χρόνια. Γνωστός για την αυστηρότητα και την απαιτητικότητα του, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου ελέγχουν όλα τα κρασιά που δηλώνουν συμμετοχή. Φέτος, ο αριθμός των κρασιών που διαγωνίζονταν ήταν τετραψήφιος: 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα. Τα σαμιώτικα κρασιά όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.
Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και μαλακή, ισορροπημένη γεύση, απέσπασε Χρυσό Βραβείο. Παράλληλα, το Samos Nectar (2010), ίσως το ιστορικότερο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παλαιωμένο για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια κέρδισε ασημένια διάκριση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τα δύο αυτά κρασιά έχουν βραβευτεί πολλές φορές για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά τους. Ειδικά το Samos Anthemis βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με δέκα διαφορετικές ετικέτες, διεθνείς διακρίσεις και χαρακτήρα που δεν περνά απαρατήρητος, αυτή η μπίρα ξέρει πώς να συνοδεύει τις καλές στιγμές.
Μετρώντας ήδη 12 χρόνια παρουσίας στη νυχτερινή ζωή της περιοχής, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα
Mια σύγχρονη boutique κάβα στην Κηφισιά
Εδώ, η κάβα ξαναγίνεται ένας ζωντανός χώρος
Ελληνικά αποστάγματα με premium χαρακτήρα και διεθνή απήχηση
Η οξύτητα, η φρεσκάδα και οι φυσαλίδες κάνουν αυτά τα ελληνικά αφρώδη το ιδανικό ταίρι για κάθε seafood τραπέζι
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
Δοκιμάσαμε το νέο Μοσχοφίλερο Ροζέ των οινοποιείων Μπουτάρη και θα το πίνουμε όλο το καλοκαίρι
Πίνουμε στο όνομα της αγάπης και της ανάστασης
Τι θα πιούμε στο πασχαλινό τραπέζι;
Το ατμοσφαιρικό μπαρ έχει πολύ γούστο και αγαπάει στο φουλ την καλλιτεχνία
Αγοράζω ένα λευκό κρασί προς 9.20. Σε wine bar μας σερβίρισαν το ίδιο κρασί προς 9.60 το ποτήρι!
Το στέκι για όλο τον κόσμο που πάει στο νησί μας περιμένει τώρα που φτιάχνει ο καιρός
Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος αναζητεί σε όλη την Ελλάδα αμπελουργούς-μικρούς παραγωγούς, προσφέροντάς μας ποιοτικές ποικιλίες τις οποίες δύσκολα συναντάμε αλλού
Ο απόλυτος προορισμός για ενημερωμένες και ψαγμένες ετικέτες σε κρασί, και όχι μόνο!
Με 19 βρύσες και πάνω από 100 επιλογές σε κουτάκι και μπουκάλι, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!
Από τους χάλκινους άμβυκες της Λέσβου μέχρι τα σύγχρονα ποτήρια, ένα ούζο που αφηγείται τη δική του ιστορία στο Αιγαίο.
Αυτή τη χρονιά η αγαπημένη οινική έκθεση θα γίνει στο Onassis Ready
Η «άγρια πλευρά» του κρασιού με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις δίνει ραντεβού στην Κυψέλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.