- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Merci Chef: Η εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας ξεκινά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.


Merci Chef: Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, από 16 έως 21 Μαρτίου.
Γαλλία, η χώρα του φωτός, του έρωτα, του καλού φαγητού και κυρίως, του καλού γλυκού. Εκεί που η κρέπα ξέρει πώς να αγκαλιάσει σωστά κάθε υλικό, τα κρουασάν μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο, και πάντοτε υπάρχει χρόνος για ένα ποτήρι κρασί. Όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, οι σπεσιαλιτέ είναι πολλές, αλλά, αν μια ξεχωρίζει αυτή είναι η Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse), η παραδοσιακή γαλλική ψαρόσουπα από τη Μασσαλία, με τον ζωμό που σε ταξιδεύει χάρη στη μυρωδιά του. Όμως, άλλο να τα διαβάζεις όλα αυτά και άλλο να τα γεύεσαι, για αυτό και το «Merci Chef!» έρχεται στην Ελλάδα. Η γαλλική κουζίνα και κουλτούρα προσγειώνονται στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
«Merci Chef!»: Eβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Από τις 16 έως 21 Μαρτίου 2025, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον γαστρονομικό πολιτισμό της Γαλλίας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη σχέση του με την Ελλάδα. Άλλωστε ανέκαθεν οι δύο χώρες μοιράζονται την ίδια αγάπη για το φαγητό, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσία και οινογνωσία προϊόντων από κάθε περιοχή της Γαλλίας, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και γαστρονομικές βραδιές που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Εννέα βραβευμένοι σεφ από τη Γαλλία θα επισκεφτούν την Αθήνα (εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin) για να μοιραστούν τις μαγειρικές τεχνικές και την τεχνογνωσία τους με το ελληνικό κοινό. Δεν θα είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές, αφού στο πλάι τους θα μαγειρέψουν 19 καταξιωμένοι Έλληνες και Γάλλοι σεφ που ζουν στην Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο κουζινών. Την καθοδήγηση θα δίνει ο σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, ο οποίος με τις δράσεις του φροντίζει να μας μαθαίνει τα μυστικά της γαλλικής κουλτούρας γύρω από το φαγητό.

Αυτή η πρωτότυπη και δημιουργική εβδομάδα έχει ως στόχο να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες: σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης και φυσικά το ευρύ κοινό. Η γαλλική κουζίνα δεν είναι ένα προνόμιο για λίγους, αλλά μια ανοιχτή πύλη στον κόσμο της γεύσης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, Γάλλοι σεφ θα συνεργαστούν με ελληνικές σχολές εστίασης, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια.
«Δεν είναι μία γαλογαλλική εκδήλωση, ούτε εμπορικό γεγονός. Είναι μία συνεργασία μεταξύ δύο χωρών και πολιτισμών. Θα υπάρχουν εκδηλώσεις υπό γαστρονομικό πρίσμα το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνογαλλικής φιλίας. Φέτος, θα δούμε διάφορες καινοτομίες. Αφού ξεκινήσουμε με το Κυριακάτικο Brunch στο Athénée, θα πάμε στη Λαϊκή Αγορά στο πλαίσιο του Σymposio Festival για μία δυναμική εκκίνηση της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας. Πάντα προσπαθούμε να εντάξουμε ένα φιλανθρωπικού χαρακτήρα event, όπως αυτό στο Νοσοκομείο Μεταξά. Επίσης, μας ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι των ωκεανών και της αλιείας, γι’αυτό φέτος με την Ethic Ocean θα μιλήσουμε για τη βιώσιμη αλιεία. Επίσης, φέτος δε περιοριζόμαστε στην Αθήνα. Θα λάβουν χώρα και άλλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο και τη Ρόδο, γιατί κάθε τόπος στην Ελλάδα έχει μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον», αναφέρει η Γαλλίδα Πρέσβειρα, Laurence Auer.

«Φέτος το Merci Chef, μεγάλωσε. Έχουμε 25 εκδηλώσεις και 47 συνεργάτες. Κάποια από αυτές γαστρονομικές, άλλες εκπαιδευτικές, καθώς και σεμινάρια για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και για επαγγελματίες. Σε όλες τις εκδηλώσεις δίνουμε βάση σε όλα τα γαλλικά προϊόντα, από τα πιο απλά στα πιο εκλεκτά», λέει ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας, Ζαν-Μαρί Χόφμαν.

Από αυτή την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει, ένας λάτρης της γαλλικής γαστρονομίας, ο Στέλιος Παρλιάρος. «Η αγάπη μου για τη γαλλική κουζίνα και αντίστοιχα του Ζαν-Μαρί για την ελληνική αποτυπώνεται σε ένα βιβλίο που έχουμε γράψει, το Μαζί-Essemble. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την πρωτοβουλία που γίνεται για δεύτερη χρονιά, καθώς είμαι λάτρης της γαλλικής γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής- κάτι που έχω αποδείξει στην πορεία μου».

H σεφ Ντίνα Νικολάου είναι ήδη ενθουσιασμένη για την εβδομάδα που ξεκινά, λέγοντας πως θα είναι μια ευκαιρία να δει ο κόσμος πώς αντιλαμβάνονται την κουζίνα τα γυναικεία χέρια. «Δύο Ελληνίδες και δύο Γαλλίδες, στο Εστιατόριο Annie, θα προτείνουν η καθεμία από ένα πιάτο και θα το δουλέψουμε όλες μαζί όπως το αντιλαμβανόμαστε. Χαίρομαι πολύ για αυτή την ευκαιρία», λέει η Ντίνα Νικολάου.

Λίγο πριν το τέλος της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας, οι σεφ θα εξερευνήσουν τη σχέση Γαλλίας και Κρήτης, στις 20 Μαρτίου, μια σχέση που έχει περισσότερα κοινά απ' όσα νομίζει κανείς σύμφωνα με τη Ντίνα Νικολάου: «Θα εκπλαγείτε με το πόσα κοινά στοιχεία έχουν ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι και οι Κρήτες τη γαστρονομία, αλλά και την ίδια τη σχέση με τη φαγητό. Οι Γάλλοι πραγματικά αγαπούν την κρητική κουζίνα, κατί που το έχουμε δει εδώ και πολλά χρονιά, μια και πάντοτε μας ρωτάνε αν έχουμε λάδι και μέλι από την Κρήτη. Μάλιστα, έιχα γράψει ένα βιβλίο για την Κρήτη στη Γαλλία και έγινε best seller, και τότε κατάλαβα ότι υπάρχει μια μοιραία σχέση. Αυτήν ακριβώς θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε».
Πρόγραμμα εκδηλώσεων εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef
16/03/2025
12:00 – 17:00│Εστιατόριο Athénée: BRUNCH Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ
Παρουσία του Γάλλου Σεφ Gauthier DENIS του εστιατορίου L’Ousteau de Baumanière -3 αστέρια Michelin και του Έλληνα Σεφ του Αρτοποιείου «Το Τρομερό Παιδί» Στέφανου ΛΙΒΑΝΙΟΥ. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή. Κρατήσεις: 210 3251430
Από τις 12:00 │ Βαρβάκειος Αγορά: ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ « SYMPOSIO FESTIVAL»
Η Ελλάδα και η Γαλλία συναντιούνται συνδυάζοντας γαστρονομία και μουσική. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Είσοδος ελεύθερη, κατανάλωση επί πληρωμή. Κρατήσεις: Hasapika Central Market (216 0707026)
16:30│Βαρβάκειος Αγορά: Χαιρετισμός της Πρέσβειρας της Γαλλίας κας Laurence AUER
Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ.
- Στρείδια, από την Γαλλίδα Σεφ βραβευμένη MOF στον τομέα της αλιείας Eulalie RUS και από τον Σεφ του εστιατορίου «Nyx– Académias Hotel» Δημήτρη ΚΟΤΣΑΛΗ.
- Μπουγιαμπέσα από τον Γάλλο Σεφ του εστιατορίου «Pourquoi pas» Julien HENNOTE και την Σεφ του εστιατορίου «Annie Fine Cooking» Κωνσταντίνα ΚΑΣΠΑΡΙΔΟΥ.
- Ταρτάρ - Carpaccio - Μαρινάδες από τον Γάλλο Σεφ Stéphane JAKIC (Σχολή Ferrandi), και τον Σεφ του Elounda beach Albert HAZMA.
- Ψάρια και Λαχανικά στο Μπάρμπεκιου από τον Γάλλο Σεφ του εστιατορίου « L'Auberge Ostape » John ARGAUD και τον Σεφ του εστιατορίου Hervé - 1 αστέρι Michelin Γρηγόρη ΚΙΚΗ.
- Κρέπες από τον Sous-chef της Πρεσβείας της Γαλλίας Τάσο ΒΛΑΧΙΩΤΗ.
- Croissant Bar από την Délifrance: Φτιάξε το δικό σου κρουασάν.
- Μακαρόν με υπογραφή των Σεφ Στέλιου ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL. Την παρασκευή των μακαρόν επιμελείται ο Σεφ Δημήτρης ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ.
17/03/2025
09:00 – 18:00│ Gelato Mio, Ασπρόπυργος: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 1η μέρα
Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής από τον βραβευμένο «MOF» Σεφ Alain CHARTIER. Διοργάνωση: εταιρεία La Fruitière – Grèce FRULATTI. Ιδιωτική εκδήλωση, συμμετοχή κατόπιν εγγραφής / Επί πληρωμή
16:00 │ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: WEBINAIRE «Comme des chefs 2025 – Η Γαλλική Ζαχαροπλαστική»
Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής από τον Σεφ ζαχαροπλαστικής Gilles MARCHAL σε σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των επαγγελματικών σχολών Σ.Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Comme des chefs 2025», που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Απευθύνεται στους μαθητές των επαγγελματικών σχολών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Comme des chefs 2025».
16:00 – 18:00│ Πρεσβεία της Γαλλίας: ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με θέμα «Μαγειρική & διατήρηση των πόρων της θάλασσας»
Ευαισθητοποίηση του κλάδου της εστίασης στις προκλήσεις της βιώσιμης αλιείας. Συντονισμός: Elisabeth VALLET, Διευθύντρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ethic Ocean». Είσοδος μόνο με πρόσκληση
Συμμετέχουν:
- Eulalie Rus, Σεφ Βραβευμένη με τον τίτλο MOF στον τομέα της αλιείας
- Julien Hennote, βραβευμένος με 1 Αστέρι Michelin
- Stéphane Jakic, καθηγητής γαστρονομίας (Σχολή Ferrandi)
- Νίκος Βελισσαρόπουλος, διευθυντής της σχολής Le Monde
- Margaux Gairin-Michaux, εκπρόσωπος της εταιρίας Caviar Sturia
- Παύλος Παυλίδης, επαγγελματίας ψαράς
- Κωνσταντίνος Στεργίου, καθηγητής – ερευνητής
- Killian Papadimitriou, υδατοκαλλιεργητής (εταιρία Philosofish)
- Θάλεια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος γεύσης, κριτικός γαστρονομίας
Θα ακολουθήσει υπογραφή της Χάρτας Ethic Océan από την Διευθύντρια της « Ethic Ocean » Elisabeth VALLET και τον Σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας Jean-Marie HOFFMANN. Ελληνικά – Γαλλικά (ταυτόχρονη μετάφραση)
19:00 │Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Προβολή της ταινίας «Délicieux, Το Πρώτο Εστιατόριο», ιστορική κομεντί του Eric Besnard. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους John ARGAUD Σεφ του εστιατορίου «l'Auberge Ostape», Julien HENNOTE βραβευμένου Σεφ με 1 Αστέρι Michelin του εστιατορίου « Pourquoi pas » και Γρηγόρη ΚΙΚΗ Σεφ του εστιατορίου «Hervé». Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Τάνια ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Το Βήμα. Γαλλική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων
18/03/2025
09:00 – 18:00│ Gelato Mio, Ασπρόπυργος: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 2η μέρα
Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής από τον βραβευμένο «MOF » Pastry Chef Alain CHARTIER. Διοργάνωση: εταιρεία La Fruitière – Grèce FRULATTI. Ιδιωτική εκδήλωση, συμμετοχή κατόπιν εγγραφής / Επί πληρωμή
11:00│Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Σεφ Δημήτρη ΚΟΦΙΝΑ
Παρασκευή και διανομή χυμών και κρουασάν παρουσία της επικεφαλής σίτισης Ελπίδας Παπαδοπούλου, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Délifrance και την υποστήριξη της Air France. Η εταιρία Robot-Coupe θα δωρίσει στο νοσοκομείο έναν αποχυμωτή σε συνεργασία με την εταιρία EMKO Koutelas.
12:00 │ Κατάστημα Nora’s Deli: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Δημιουργίες από τον Σεφ Stéphane Jakic με στόχο την ανάδειξη των γαλλικών προϊόντων. Εκδήλωση για επαγγελματίες – μόνο με πρόσκληση
15:00 │ Πρεσβεία Γαλλίας: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΧΑΒΙΑΡΙΟΥ STURIA ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Το χαβιάρι Sturia είναι ένα 100% γαλλικό χαβιάρι που παράγεται στην Ακουιτανία (Aquitaine). Συνδυάζει παράδοση και ανθεκτικότητα. Συνοδεία σαμπάνιας Moët-Hennessy. Εκδήλωση για επαγγελματίες – μόνο με πρόσκληση
19:00 – 21:00│Académias Hotel στο Plato Lounge bar: «A FRENCH AFFAIRE» ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ
Παρουσία των προσκεκλημένων Γάλλων Σεφ. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Δωρεάν – πληροφορίες: 210 367 0000
20:00 │ Εστιατόριο Annie - Fine Cooking: ΔΕΙΠΝΟ 8 ΧΕΡΙΑ (Dîner à huit mains)
Δείπνο από 4 γυναίκες Σεφ: τις Γαλλίδες Σεφ Eulalie RUS και Ophélie BARÈS, την Σεφ του εστιατορίου Annie - Fine Cooking Κωνσταντίνα ΚΑΣΠΑΡΙΔΟΥ, και την Ελληνίδα Σεφ Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Οι 4 Σεφ θα ετοιμάσουν ένα μενού 6 σταδίων στο εστιατόριο Annie - Fine Cooking που παρουσιάζεται ανάμεσα στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – Κρατήσεις: 210 9213690
19/03/2025
11:00│ Πρεσβεία της Γαλλίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση των δημοσιογράφων
Καλεσμένοι οι Γάλλοι Σεφ John ARGAUD, Ophélie BARÈS, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Julien HENNOTE, Stéphane JAKIC, Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL et Eulalie RUS. Εκδήλωση για δημοσιογράφους - Είσοδος μόνο με πρόσκληση
12:00 – 14:00│ Πρεσβεία της Γαλλίας: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Γευσιγνωσία γαλλικών κρασιών από την εταιρία Trinity Wines. Είσοδος μόνο με πρόσκληση
14:00 – 15:30│ Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών «Le Monde»: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Με τη συμμετοχή των Γάλλων Σεφ ζαχαροπλαστικής Gilles MARCHAL και Arnaud LARHER. Απευθύνεται στους μαθητές της Σχολής
17:30 – 19:30│ Πολυκατάστημα attica City Link (4ος όροφος): ATELIER GOÛTER - Γνωρίστε την τέχνη της απογευματινής συνήθειας των Γάλλων
Με τους Σεφ Ζαχαροπλαστικής Arnaud LARHER και Δημήτρη ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ, σε συνεργασία με τις εταιρίες Deals και Valrhona. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Δωρεάν
18:00 │ Πρεσβεία της Γαλλίας: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΣΙΑ - Ταιριάζοντας πίνακες με αντίστοιχα κρασιά
Η Ελληνίδα σομελιέ Σοφία ΤΣΙΚΟΥ ταιριάζει γαλλικά και ελληνικά κρασιά με 13 πίνακες του Σεφ Ιωσήφ ΠΕΤΡΟΦ, σε συνεργασία με τις εταιρίες Brix, Deals, Pure Spirit Wines και Trinity Wines. Εκδήλωση για επαγγελματίες / Είσοδος μόνο με πρόσκληση
20:00│ Athens Capital Hotel – MGallery Collection, εστιατόριο MFlavours: ΔΕΙΠΝΟ 8 ΧΕΡΙΑ (Dîner à huit mains)
Δείπνο από τους Έλληνες Σεφ Δημήτρη ΜΠΟΥΤΣΑΛΗ (Executive Chef) και Δημήτρη ΑΡΣΕΝΙΔΗ (Chef de Cuisine) και από τους Γάλλους προσκεκλημένους Σεφ John ARGAUD και Ophélie BARÈS. Οι 4 Σεφ θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 σταδίων στο εστιατόριο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – Κρατήσεις: 214 444 2000
20/03/2025
10:00│ Λεόντειος Σχολή Αθηνών: «BIEN MANGER»
Με την Γαλλίδα Σεφ Ζαχαροπλαστικής Ophélie BARÈS και τον Σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας Jean-Marie HOFFMANN. Απευθύνεται στους μαθητές της Σχολής
11:00 – 14:00│ Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών «Le Monde»: MASTER CLASS ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ
Master class από την προσκεκλημένη Γαλλίδα Σεφ Eulalie RUS. Απευθύνεται στους μαθητές της Σχολής
14:30│ Académias Hotel: THE PERFECT MATCH
Γευσιγνωσία γαλλικών και ελληνικών κρασιών από τον Χρήστο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, σομελιέ του εστιατορίου Hervé, συνοδεία αρτοσκευασμάτων από τον Γάλλο Σεφ Gauthier DENIS και την Ελληνίδα αρτοποιό του Line Athens Φαίδρα ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ – σε συνεργασία με την Trinity Wines. Είσοδος για επαγγελματίες μόνο με πρόσκληση
17:00 – 19:00│ Ξενοδοχείο «St. George Lycabettus Hotel»: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ»
Συζήτηση με την Σεφ Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Είσοδος μόνο με πρόσκληση
20:00 │ Εστιατόριο Makris Athens (1 αστέρι Michelin): ΔΕΙΠΝΟ 6 ΧΕΡΙΑ (Dîner à six mains)
Δείπνο από τον Έλληνα Σεφ του εστιατορίου Πέτρο ΔΗΜΑ και τους Γάλλους προσκεκλημένους Σεφ Julien HENNOTE και Gilles MARCHAL. Οι τρεις Σεφ θα ετοιμάσουν ένα μενού στο βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο «Makris Athens». Wine pairing με γαλλικά κρασιά από την Βουργουνδία της εταιρίας Brix Wines. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – Κρατήσεις: 21 6004 7777
Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - Από 17 έως 21 Μαρτίου 2025
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ «Το Τρομερό Παιδί»
Γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα του Γάλλου Σεφ Gauthier DENIS θα πωλούνται στο κατάστημα. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – πληροφορίες: 210 777 7537
Athens Capital Hotel – MGallery Collection Galerie Café
Kαθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 15:00 έως τις 20:00 γλυκίσματα από την Γαλλίδα Σεφ Ophélie BARES και την Ελληνίδα Σεφ ζαχαροπλαστικής Νάντια ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – πληροφορίες: 214 444 2000
Lobby – ACADEMIAS HOTEL
Afterwork γαλλικών τυριών και κρασιών από τις 17:00 έως τις 20:00 στο Lobby του ξενοδοχείου. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Επί πληρωμή – πληροφορίες: 210 367 0000
Εκδηλώσεις εκτός Αθηνών
Θεσσαλονίκη, 17/03/2025
20:00│ Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης - Café Lycée: ΔΕΙΠΝΟ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ (DINER A LA FRANCAISE)
Μυτιλήνη, 17-24/03/2025
MasterClass «Σοκολάτα και Λάδι» για μαθητές δημοτικών σχολείων
Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Εβδομάδας«Merci Chef», το Γαλλικό Προξενείο Μυτιλήνης, διοργανώνει ένα μοναδικό MasterClass για μαθητές δημοτικών σχολείων της Μυτιλήνης με θέμα «Σοκολάτα και Λάδι». Προσφέροντας έτσι στους μικρούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία και τις ιδιότητες της σοκολάτας και του ελαιόλαδου και πώς αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν σε γευστικές δημιουργίες.
20/03/2025
Σχολή μαγειρικής Μυτιλήνης: Βιωματικό Εργαστήρι για μαθητές Γυμνασίου
21/03/2025
Εστιατόριο Κόκκινη Πατάτα: Γαλλικό μενού στο από τον Σεφ Mihaly Vorak
Ναύπλιο, 19/03/2025
21:00│ Café-restaurant "BOUTIQUE "
Μια βραδιά για να γευθείτε Κις λορέν, μπριός, κέικ, τάρτες και κρέπες σοκολάτας
Ρόδος, 17/03/2025
11:00-13:00│ Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο - Auberge de France à Rhodes
Το Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο υποδέχεται 70 μαθητές του 2ου Πειραματικού Σχολείου της Ρόδου και τους καθηγητές τους, για να γιορτάσουν τη γαλλική γαστρονομία απολαμβάνοντας κρέπες.
17-22/03/2025
18:00-20:00│ – Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βούλα Ευαγγελίδου
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βούλα Ευαγγελίδου με τους 150 μαθητές του, γιορτάζει την εβδομάδα «Merci Chef!» με ζεστή σοκολάτα ακολουθώντας την περίφημη συνταγή «d’Angelina» και άλλες λιχουδιές.
Διευθύνσεις:
- L’Athénée, Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου - Αθήνα
- Βαρβάκειος Αγορά, οδός Αθηνάς
- Gelato Mio, Λεωφόρος Νάτο, Ασπρόπυργος
- Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31 – Αθήνα
- Πρεσβεία Γαλλίας, Βασιλίσσης Σοφίας 7 –Αθήνα
- Nora’s Deli, Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι - Αθήνα
- Académias Hotel, Ακαδημίας 38 & Ομήρου - Αθήνα
- Annie - Fine Cooking, Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος - Αθήνα
- Σχολή «Le Monde», Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 18346 - Αθήνα
- Πολυκατάστημα attica City Link (4ος όροφος), Πανεπιστημίου 9 – Αθήνα
- Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος - Αθήνα
- Λεόντειος Σχολή Αθηνών Νεϊγύ 17 - Αθήνα
- St. George Lycabettus Hotel Κλεομένους 2 Κολωνάκι - Αθήνα
- Εστιατόριο Makris Athens, Άστιγγος 10 & Ερμού 119 - Αθήνα
- Το Τρομερό Παιδί Παπαδιαμαντοπούλου 30 - Αθήνα
- Athens Capital Hotel – MGallery Collection Galerie Café, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος - Αθήνα
- Académias Hotel, Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 10672 - Αθήνα
- Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης - Café Lycée, Λεωφόρος Στρατού 2 - Θεσσαλονίκη
- Εστιατόριο Κόκκινη Πατάτα, Κομνηνάκη 9 - Μυτιλήνη
- Café-restaurant "BOUTIQUE ", Αμαλίας 20 - Ναύπλιο
- Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
- Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βούλα Ευαγγελίδου, Ναυαρίνου 29 -Ρόδος
H Athens Voice και το μίξερ είναι χορηγοί επικοινωνίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.