- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σπονδή: Πέντε μοναδικά δείπνα με διάσημους σεφ που πέρασαν από την κουζίνα της
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Η Σπονδή διοργανώνει πέντε μοναδικές γαστρονομικές βραδιές με κορυφαίους σεφ και pastry chef που θήτευσαν στην κουζίνα της
Η Σπονδή άνοιξε το 1996 σε μία Αθήνα που δεν ήξερε ακόμη τι πάει να πει fine dining και υψηλή γαστρονομία. Δεν ξέρουμε αν η ομάδα του εστιατορίου είχε τότε, πριν σχεδόν 30 χρόνια, την επίγνωση της σχολής που θα δημιουργούσε, πάντως αυτό ακριβώς έκανε: έγινε ένα σχολείο που έγραψε ιστορία αφήνοντας το δικό του, μοναδικό αποτύπωμα στην αθηναϊκή γαστρονομία. Όχι μόνο για όσα σέρβιρε, αλλά και για αυτά που δίδαξε. Κυρίως για αυτά. Από την κουζίνα της Σπονδής πέρασαν μάγειρες που αργότερα θα γίνονταν κορυφαίοι σεφ, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Σπουδαία κληρονομιά που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Απόστολος Τραστέλης είχε τη νόστιμη ιδέα να θυμηθούμε ξανά όλοι μαζί μέσα από μία σειρά δείπνων που ονομάζεται Spondi’s Heritage 1996-2024.
Σε αυτά τα δείπνα πέντε εμβληματικοί σεφ και τέσσερις καταξιωμένοι pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Σπονδή, επιστρέφουν για πέντε μαγικές βραδιές στην κουζίνα όπου θήτευσαν και μαγειρεύουν ξανά για αυτό το θρυλικό εστιατόριο.
Ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Παναγιώτης Γιακαλής, ο Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, «αναλαμβάνουν» την κουζίνα της Σπονδής και μαζί με τον executive chef Arnaud Bignon, υπόσχονται να μας χαρίσουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία.
Η αυλαία ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον χαρισματικό Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, θα μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού παρακάτω:
Καραβίδα Tartare
Λάχανο, Αχλάδι, Χαβιάρι Ossetra
Χτένια
Σέπες, Amontillado, Μήλο, Καρύδι Πεκάν
Γλώσσα 2008
Φουντούκι, Πατάτα, Τρούφα
Περιστέρι
Φάβα, Σταφίδες, Ελληνικός Καφές
Gin Ukiyo in Ukiyo
Αγγούρι, Λεμόνι
Μαύρο Σουσάμι
Καρύδα, Χρένο, Yuzu
Τιμή μενού: 120€
Τιμή Wine pairing: 50€
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.