Θεματα

Since I Left you: Το new entry all day bar στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Εδώ θα βρεις όχι μόνο τα κλασικά κοκτέιλ αλλά και 10 signature φτιαγμένα με premium ποτά και handmade σιρόπια

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θάνος Κουτσολάμπρος είναι συνιδρυτής του Since I Left you
Ο Θάνος Κουτσολάμπρος είναι συνιδρυτής του Since I Left you © Μαριάννα Μανωλοπούλου

Since I Left you: Το ολοκαίνουργιο all day bar στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για κοκτέιλ, καφέ και φαγητό

Όλοι έχουμε αφήσει κάτι πίσω μας… Μια ερωτική σχέση που έληξε άδοξα, ένα τρυφερό φιλί και μια αγκαλιά που δεν θα ξεχάσουμε, μια φιλία που δεν συνεχίστηκε και απογοητευτήκαμε, ένα κοινωνικό ζήτημα που μας επηρέασε, σήμερα όμως προχωράμε μπροστά παρέα με τους αγαπημένους μας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της δημιουργικής παρέας του new entry all day bar “Since I Left Υou”(SILY).

Since I Left you: Το new entry all day bar στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Since I Left You
© Νικόλας Κοντουδάκης

Στην δημοφιλή και δυναμική πιάτσα του κέντρου και στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, γύρω από το χαρακτηριστικό, όμορφο βυζαντινό εκκλησάκι που μέσα στους αιώνες «καταγράφει» συνεχώς και κάτι νέο, εμφανίστηκε εδώ και δέκα περίπου μέρες ένα νέο spot που όλα δείχνουν πως θα γίνει στέκι. Το καινούργιο στήθηκε από μια ομάδα έξι ατόμων, οι τρεις είναι αδέρφια και όλοι μαζί παιδικοί φίλοι. Ο Θάνος Κουτσολάμπρος που είναι και fashion director με τα αδέρφια του Λάμπη και Κώστα (δικά τους και το κοκτέιλ μπαρ Πι-καπ, και το Οh no bar αλλά και το Hood dog στην Γλυφάδα) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Μάρκο Φιλιππούση (κι αυτός μαζί τους στο Πικ απ και το Οh no), τον Δημήτρη Διακουμή που είναι χρόνια στην εστίαση και τον dj Γιώργο Ρέκκα.

«Το εγχείρημα μας ξεκίνησε λίγο ανάποδα. Βρισκόμασταν στο Πι-καπ, κάναμε μια βόλτα για να δούμε τι θα φάμε εδώ τριγύρω και πέσαμε πάνω στο “Ενοικιάζεται” του κτιρίου. Μας άρεσε πολύ η πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, το vibe, o κόσμος... Είπαμε ο ένας στον άλλον “πάμε να το κάνουμε”. Βρήκαμε λοιπόν πρώτα και τυχαία τον χώρο και έπειτα σκεφτήκαμε τι μπορούμε να τον κάνουμε. Όλο το concept εξελίχθηκε μέσα από τη συζήτηση. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στον τομέα του», μου λέει ο Θάνος.

Since I Left You
© Νικόλας Κοντουδάκης
Since I Left You
© Νικόλας Κοντουδάκης

Μια παρέα τώρα στέκεται δίπλα μας, φωτογραφίζει τη neon ταμπέλα που έχει κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου στα social media, σχολιάζει το όνομα και κάθεται να δοκιμάσει τα early drinks στα εξωτερικά τραπεζάκια. O Μπεν, το εξάχρονο φοξ τεριέ τους καλωσορίζει με ένα γάβγισμα. Είναι η χαδιάρα μασκότ του μαγαζιού, έχει πρωταγωνιστήσει ήδη άλλωστε στα βίντεο τους στο Instagram και δηλώνει εξαρχής την pet friendly φιλοσοφία του Since I Left Υou.

Το στιλ του χώρου είναι βιομηχανικό, το design έχει urban και street στοιχεία, τα οποία όπως συμφωνούν τους εκφράζουν απόλυτα. Μέταλλο, εμφανές μπετόν και μάρμαρο κυριαρχούν μαζί με τη neon επιγραφή “Love yours” (πόσο ωραία φράση) που αποτελεί έμπνευση και φόρο τιμής σε έναν φίλο του Δημήτρη Γιακουμή. Κι έπειτα, είναι και οι τοιχογραφίες. Οι εντυπωσιακοί δράκοι στους τοίχους προέκυψαν από μια κουβέντα που έκαναν με τα παιδιά από το διπλανό studio tattoo, -όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς το κλίμα στην πλατεία είναι friendly και συνεργατικό. «Θέλαμε να προσθέσουμε και το Japan στοιχείο που ταιριάζει τόσο με την αισθητική του neon όσο και με τον υπόλοιπο χώρο. Οι δράκοι συμβολίζουν τη δύναμη και την ενότητα. Ξηλώσαμε επίσης, όλο το πάτωμα με τα πλακάκια της εποχής των 90s και φανερώθηκε το μωσαϊκό που υπήρχε όταν το μαγαζί ήταν εργαστήριο με ζύμες. Όλα, ακόμη και τα πιο διαφορετικά στοιχεία ήρθαν κι έδεσαν μεταξύ τους».

Στο “Since I Left Υou” από τις 10 το πρωί μπορείς να απολαύσεις καλό καφέ ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει να σερβίρεται ωραίο brunch με ενδιαφέρουσες επιλογές: super bowls με γιαούρτι, granola, μέλι και φρούτα, croque madame, avocado toast, αλλά και από νωρίς το μεσημέρι δροσερές σαλάτες, μπρουσκέτες, πίτσες για να συνοδεύσεις τα ποτά που θα πιεις με την παρέα. Υπάρχουν και 12 ετικέτες κρασιών ενώ «δύναμη», μαθαίνω, είναι και τα γλυκά που θα αλλάζουν μάλιστα συχνά.

Το πιο δυνατό σημείο όμως του all day bar είναι τα κοκτέιλ. Εδώ θα βρεις όχι μόνο τα κλασικά κοκτέιλ αλλά και 10 signature φτιαγμένα με premium ποτά και handmade σιρόπια με ολόφρεσκα φρούτα. Αξίζει να δοκιμάσεις το Zombie, το Sily Thai με white rum, black rum, honey syrup, orgeat syrup, orange liquor, angustura, angustura orange κ.ά., το Love yours με rum blend, vanilla syrup, pineapple puree, angostura και άλλα πολλά με τζιν, τεκίλα (το Spiced Pear Margarita έχει δικό του σιρόπι από αχλάδια που σιγοβράζει για 3 ώρες με μπαχαρικά) ή βότκα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει ο πειραματισμός!

Τα βράδια στο Since I left you κλείνουν με πάρτι και ωραίες μουσικές αφού φιλοξενούν διάσημους guest dj της house σκηνής. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή θα ακούσεις διαφορετικά είδη σε house, lounge, 90s, μέχρι rnb, το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και μπορείς να το παρακολουθείς μέσα από τα social τους. «Είτε θες να πιες ένα καφέ είτε να παρτάρεις, θέλουμε στο spot μας να περνάς καλά, να νιώθεις άνετα. Θέλουμε να λέει ο κόσμος πάμε στα παιδιά να πιούμε ένα ποτό κι έτσι να γίνεται, να είμαστε όλοι μια παρέα».

Since I Left You
© Νικόλας Κοντουδάκης
Since I Left You
© Νικόλας Κοντουδάκης

Since I left them, είμαι σίγουρη ότι οργανώνουν ήδη τα επόμενα δημιουργικά πρότζεκτ τους…

Info
Πλ. Αγίων Θεοδώρων 7, 6989865754
Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ