6 προτάσεις για να μη σου λείψει τίποτα στη Σαρακοστή

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υπέροχα νηστίσιμα αμυγδαλωτά

Φοβερό αχλαδάκι, αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς αλλά και παγωτό αμύγδαλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υπέροχα νηστίσιμα αμυγδαλωτά
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υπέροχα νηστίσιμα αμυγδαλωτά
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υπέροχα νηστίσιμα αμυγδαλωτά
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υπέροχα νηστίσιμα αμυγδαλωτά

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη: Υδρέικα αμυγδαλωτά από το 1930

Ξακουστή και φημισμένη σε όλο τον κόσμο για χίλια δυο πράγματα η Ύδρα, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι μικρές απολαύσεις που σου μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Αυτό συνέβη μια φορά κι έναν καιρό και με τη Σοφία Λόρεν, όταν γυριζόταν στο νησί η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι». Η σπουδαία και κοσμογυρισμένη Σοφία Λόρεν ενθουσιάστηκε με πολλά, αλλά τα αμυγδαλωτά, λένε, ότι της έμειναν αξέχαστα. Εκείνα τα υπέροχα αμυγδαλωτά του φημισμένου Ζαχαροπλαστείου Τσαγκάρης, που λειτουργεί από το μακρινό 1930. Στα ηνία της επιχείρησης βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Τσαγκάρης, διατηρώντας αναλλοίωτη στον χρόνο τη συνταγή που ακολουθούσαν ο προπάππος του Αριστείδης, ο παππούς του Δημήτρης και μετά ο πατέρας του ο Κυριάκος. Μια συνταγή που εκτός από τα μυστικά της βασίζεται στην αγάπη, στο μεράκι, στις άριστες πρώτες ύλες. Το φοβερό αχλαδάκι, ο αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς, αλλά και το παγωτό αμύγδαλο (παγωτό θα βρείτε και σε άλλες γεύσεις) παρασκευάζονται όπως τότε, γεύσεις διαχρονικές που η καθεμιά από μόνη της αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της γαστρονομίας της Ύδρας. Πολυαγαπημένα αλλά και πολυφωτογραφημένα από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μοιάζει σχεδόν με… αμαρτία να επισκεφθεί κανείς την Ύδρα και να μην τα απολαύσει. Για το σπίτι, για δώρο, για τις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, όσο ιδιαίτερα και τέλεια είναι και αυτά!