- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χαλβάς Ελευθερίου: Ο αυθεντικός μαστιχάτος χαλβάς
Ταξίδι γεύσεων με αυθεντικό άρωμα της παράδοσης
Χαλβάς Ελευθερίου, παραδοσιακός μαστιχάτος χαλβάς
Το 1900 η οικογένεια του Λευτέρη Παπαδόπουλου έφτασε στη Δράμα κουβαλώντας το μυστικό της παρασκευής του χειροποίητου, παραδοσιακού μαστιχάτου χαλβά. Σήμερα, η οικογενειακή επιχείρηση Χαλβαδοποιία Ελευθερίου, με τον μόλις 27χρονο Βασίλη, τον νεότερο χαλβαδοποιό της χώρας, συνεχίζει αυτό το ταξίδι γεύσεων, με προϊόντα μοναδικά, χειροποίητα, που συνδυάζουν την πλούσια γεύση και την ποιότητα με το αυθεντικό άρωμα της παράδοσης. Εκτός από τον πιστοποιημένο, αυθεντικό μαστιχάτο χαλβά, στα must προϊόντα είναι το ταχίνι, οι χαλβαδομπουκιές, οι χειροποίητες μπάρες με ταχίνι, οι σοκολάτες με το ταχίνι και τη μαστίχα του χαλβά, τα προϊόντα χαρουπιού και, φυσικά, οι περίφημες τούρτες με μαστιχάτο χαλβά και ταχίνι.
14ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας - Καβάλας, Δοξάτο
Τηλέφωνο: 2521071311
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.