Θεματα

Ο Τάσος Αντωνίου πεινάει – αλλά θα μαγειρέψει εκείνος!

Ο γνωστός food blogger μοιράζεται λαχταριστές «μαμαδίστικες» συνταγές και κουζίνα του κόσμου στο δεύτερο βιβλίο του

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάσος Αντωνίου
Τάσος Αντωνίου/ Φωτογραφία: dionyssismatiatos.com

Ο σεφ και food blogger Τάσος Αντωνίου (mamapeinao.gr) μας καλεί σε ακόμη ένα γευστικό ταξίδι με θέμα τις μεγάλες του αγάπες: το «μαμαδίστικο» φαγητό, το υγιεινό ή και τα ταξίδια, comfort φαγητό.

Ο Τάσος Αντωνίου δεν είναι «χθεσινός» στον χώρο της μαγειρικής. Μάγειρας, αρθρογράφος και δημοσιογράφος, έχει εργαστεί σε περιοδικά, ιστοσελίδες και την τηλεόραση. Στο blog του mamapeinao.gr επιχειρεί, εδώ και 14 χρόνια, ένα πάντρεμα νόστιμης και πρωτότυπης μαγειρικής που όμως γίνεται με απλή κι εύκολη διαδικασία. Το πάθος του για το food culture αλλά και για τα ταξίδια τον οδήγησαν να γράψει δυο βιβλία μαγειρικής, ενώ έχει και δικό του κανάλι στο Youtube με πάνω από 100.000 συνδρομητές. Το πρώτο του βιβλίο έχει βραβευτεί με το Gourmand World Cookbook Award (2014).

Ο τίτλος του νέου τού βιβλίου τα μαρτυρά όλα: «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ!». Σε αυτό βρίσκουμε 83 συνταγές, ιδανικές τόσο για τους έμπειρους όσο και τους άπειρους στην κουζίνα, που συνδυάζουν όλα όσα ζητάμε στην καθημερινή μαγειρική- να είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και να θυμίζει (κάπως) την κουζίνα της μαμάς (αλλά λίγο πιο σημερινή). Τι άλλο να ζητήσουμε;

«Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ!»
Φωτογραφία: dionyssismatiatos.com

Στο βιβλίο βρίσκουμε συνταγές που απευθύνονται σε όλα τα γούστα- πολλά λαχανικά, ψάρια, λιγότερο κρέας (μια και κρατάει πιο υγιεινό προφίλ). Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο μοντέρνα και ταξιδιάρικα πιάτα: από μεξικάνικα τάκος μέχρι πορτογαλικές τάρτες, κι από πρασόρυζο μέχρι χαβανέζικα pokebowls.

Το «Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ» θέλει να μας πει πως δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά ή να είσαι σεφ για να δημιουργήσεις τα δικά σου θαύματα στην κουζίνα. Σε αυτό το βιβλίο-οδηγό θα βρεις απλές και γρήγορες παρασκευές για δημιουργικά και πεντανόστιμα γεύματα στο σπίτι, εμπνευσμένα από τη διεθνή κουζίνα.

Εκδόσεις KeyBooks, από 17 ευρώ, σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ