- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαραμπού: Το υπέροχο, φυσικό παγωτό της Αρχελάου
Ολόφρεσκο παγωτό φτιαγμένο μόνο με φυσικά υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες που υπάρχουν
Στο Μαραμπού, στο Παγκράτι, για το πιο αγνό παγωτό της πόλης
Είναι µια σταλιά, ένα λιλιπούτειο παγωτατζίδικο σε µία ζωηρή γειτονιά του κέντρου. Όµως, το µικρό του µέγεθος καθόλου δεν το εµποδίζει να χωρέσει στα ψυγεία του κάτι τεράστιο: τη γεύση του αγνού, φυσικού παγωτού που θυµόµαστε από την εποχή της αθωότητας. Η Βίκυ, που σπούδασε την τέχνη του artisanal παγωτού στη Ρώµη, και ο Ιγκόρ φτιάχνουν εδώ καθηµερινά το υπέροχο παγωτό τους, χρησιµοποιώντας αυστηρά µόνο φυσικά υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες που µπορούν να βρεθούν. Έτσι θα δοκιµάσεις δροσερά σορµπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων –αυτή την εποχή θα ανακαλύψεις εξαιρετικό σορµπέ µοσχολέµονο, σορµπέ µε πορτοκάλι, σορµπέ ροδάκινο, πεπόνι, µαστίχα και λάιµ ή σορµπέ ξηρών καρπών, ενώ απίστευτα νόστιµο είναι και το σορµπέ κάσιους–, αλλά και παγωτά σε γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού µια που το δίδυµο του Μαραµπού αγαπά τους πειραµατισµούς και έχει συνέχεια νέες, λαχταριστές ιδέες. Κάποιες µόνο από αυτές είναι το παγωτό καρύδα stracciatella µε γλυκό του κουταλιού κεράσι, η µαύρη σοκολάτα µε αλάτι και µαρέγκα (η οποία επίσης φτιάχνεται εδώ) ή το ανθόγαλο µε άνθη κερασιάς… Να πούµε επίσης ότι τα παγωτά στο Μαραµπού έχουν λιγότερη ζάχαρη από ό,τι συνηθίζεται ή και… καθόλου, µια που συχνά τα παιδιά χρησιµοποιούν ως γλυκαντική ουσία το αγνό µέλι. Τέτοια, για παράδειγµα, είναι το σορµπέ µε ανανά και µέλι αλλά και το παγωτό ανθόγαλο µε λεβάντα και µέλι. Φυσικά, δεν λείπουν οι πολλές επιλογές σε vegan παγωτά, αλλά αυτό που σίγουρα λείπει είναι το πλαστικό – από το κυπελλάκι µέχρι το κουταλάκι σου, όλα είναι χάρτινα.
Extra tip: Το Μαραµπού µόλις απέκτησε και ένα χειροποίητο καρότσι παγωτού και το διαθέτει για κάθε είδους εκδηλώσεις!