- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Plan(e)t Ice Cream: Υπάρχει λόγος που όλοι µιλούν για αυτό το plant based παγωτό
Πώς γίνεται ένα παγωτό, 100% plant based, να είναι τόσο νόστιµο;
Plan(e)t Ice Cream: η µικρή ελληνική εταιρεία που είχε τη µεγάλη ιδέα να φτιάξει το πρώτο plant based και carbon negative (αρνητικό Co2) παγωτό του κόσµου
Ίσως το έχεις δει στο σουπερµάρκετ της γειτονιάς σου ή σε κάποια βόλτα σου στο κέντρο. Ίσως, πάλι, κάποιος φίλος να σου µίλησε για αυτό, να είπε ότι ήταν το ωραιότερο παγωτό που έχει δοκιµάσει στη ζωή του. Κι εσύ δεν το πίστεψες. Πώς γίνεται ένα παγωτό, 100% plant based, να είναι τόσο νόστιµο;
Λοιπόν, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται στο ψυγείο του πιο κοντινού σουπερµάρκετ ή στον αριθµό 86 της Ερµού, εδώ όπου άνοιξε το πρώτο παγωτοπωλείο του Plan(e)t Ice Cream. Πρόκειται για µία µικρή ελληνική εταιρεία που είχε τη µεγάλη ιδέα να φτιάξει το πρώτο plant based και carbon negative (αρνητικό Co2) παγωτό του κόσµου και να µας αφήσει… άφωνους.
Ολόφρεσκο, αγνό και φυσικό παγωτό που έχει ως βάση ένα ρόφηµα από ελληνική βρώµη (πράγµα που σηµαίνει ότι είναι vegan και πολύ πιο ελαφρύ από τα συµβατικά παγωτά) και βγαίνει σε πέντε εντελώς κολασµένες γεύσεις: triple chocolate brownie, peanut butter& caramel, holy bueno, epic caramelized biscuit και strawberry cheesecake no sugar (η νέα καινοτόµα γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης).
Όλες φτιάχνονται στο εργαστήριο του Plan(e)t Ice Cream στο Μεταξουργείο, ενώ στο κατάστηµα της Ερµού θα βρεις επιπλέον γεύσεις που συνεχώς ανανεώνονται. Αυτή την εποχή, για παράδειγµα, θα ανακαλύψεις το παγωτό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη µε βιολογική αγαύη και ξηρούς καρπούς, το υπέροχο παγωτό µε φιστίκι Αιγίνης, αλλά και… παγωτό µηχανής! Βελούδινο παγωτό µηχανής που περιχύνεται µε του κόσµου τις πραλίνες και διάφορα toppings και σε κάνει να αναστενάζεις…
Κι επειδή µιλάµε για ένα παγωτό που σέβεται τον πλανήτη, όλες οι γεύσεις σερβίρονται σε βρώσιµο κυπελάκι µε µπισκοτένιο κουταλάκι – αυτό θα πει waste free!