6 στέκια της Αθήνας με φοβερά γλυκά

Koukouvaya: Ο παράδεισος των γλυκατζήδων

Δεν είναι απλώς ένα γλυκοπωλείο. Είναι μύθος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya
Koukouvaya

Koukouvaya: Πληθωρικά και κολασμένα γλυκά στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης

Ήταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν το νέο έσκασε σαν ζαχαρένια βόμβα: η μία και μοναδική, η θρυλική Koukouvaya των Χανίων, είχε μόλις αποκτήσει παράρτημα στην Αθήνα. Όποιος έχει έστω και μία φορά πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, καταλαβαίνει γιατί αυτή η πληροφορία είναι ικανή να προκαλέσει ταχυπαλμία στην καρδιά κάθε γλυκατζή. Η Koukouvaya δεν είναι απλώς ένα γλυκοπωλείο. Είναι μύθος. Φήμες λένε ότι άνθρωποι ταξίδεψαν ως το νησί μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τα γλυκά της. Και τις πιστεύουμε γιατί αυτά τα γλυκά τα αξίζουν τα χιλιόμετρα.

Όπως ήταν, λοιπόν, φυσικό, οι ουρές παθιασμένων γλυκατζήδων δεν άργησαν να σχηματιστούν στο μικρό, ήσυχο στενάκι, μία ανάσα από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Εδώ όπου θα βρεθείς κι εσύ, αν ψάχνεις ένα πληθωρικό κι εντελώς κολασμένο γλυκό να σε γιατρέψει από ό,τι γιατρεύεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις στην Koukouvaya είναι το «Ζουμερό», ένα γλυκό ιστορικό. Πρόκειται για ένα αμαρτωλό κέικ σοκολάτας, ήδη ζουμερό από μόνο του, που, όμως, απογειώνεται όταν από πάνω του πέφτει ζεστό, σοκολατένιο σιρόπι. Μπουκιά κι αναστεναγμός; Τελείως… Έπειτα έχουμε το cheesecake, άλλο μεγάλο κεφάλαιο στην Koukouvaya. Εδώ, το cheesecake σερβίρεται σε 6 λαχταριστούς συνδυασμούς, έτσι που να μην ξέρεις τι να διαλέξεις. Εσύ ποιο προτιμάς; Με μαρμελάδα φράουλα, με ανάμεικτη μαρμελάδα (φράουλα και μύρτιλο), με επικάλυψη αλμυρής καραμέλας και καραμελωμένο φιστίκι, με μαρμελάδα μύρτιλο, με επικάλυψη nutella, oreo και μαρμελάδα φράουλα ή με επικάλυψη κρέμα Bueno και καραμελωμένο φουντούκι;

Πού πας, δεν τελειώσαμε! Σειρά έχει η δροσερή Πυραμίδα, ένας παγωμένος συνδυασμός μους καραμέλας, μπισκότου βουτύρου και καρυδιού που γαρνίρεται με σιρόπι καραμέλας και τριμμένο καρύδι για να σε πάει μία βόλτα στον Παράδεισο… Θες κάτι πιο ανάλαφρο; Δοκίμασε την αέρινη πάβλοβα που μοιάζει με μικρό σύννεφο, αλλά και το τρυφερό, θαυματουργό μιλφέιγ.

Όλα αυτά και πολλά (μα πολλά!) ακόμα τα συνδυάζεις με τον επίσης υπέροχο καφέ της Koukouvaya ή με ένα απίστευτο κρύο τσάι δικής τους παραγωγής, που συνδυάζει τη μαλοτήρα (κρητικό τσάι του βουνού) με μπαχαρικά και βότανα, σε μία μυστική, επτασφράγιστη συνταγή. Τα απολαμβάνεις στο ήσυχο δροσερό πεζόδρομο της Koukouvaya και δεν θες τίποτα άλλο από τη ζωή σου…

Υ.Γ. Τα γλυκά της Koukouvaya είναι έξτρα γενναιόδωρα. Κρατήστε χώρο!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου