6 στέκια της Αθήνας με φοβερά γλυκά

Overoll: Η θρυλική croissanterie υπάρχει τώρα και στο Χαλάνδρι

Στη λαχταριστή βιτρίνα θα βρεις γύρω στα 20 διαφορετικά κρουασάν, σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Overoll
Overoll
Overoll
Overoll
Overoll
  • Κατσουλιέρη 10
  • 2110010588
  • Overoll

Overoll Croissanterie: Το κρουασάν στην πιο γαλλική του βερσιόν

Στα τέλη του 2020 μία ζαχαρένια γωνιά εμφανίστηκε στην Πραξιτέλους. Ήταν η πρώτη αυθεντική croissanterie της πόλης και την πήραμε είδηση από τη μυρωδιά. Γιατί απλώς δεν γίνεται να μην ακολουθήσεις το ακαταμάχητο άρωμα ενός βουτυρένιου κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκε… Στους μήνες που ακολούθησαν τα κρουασάν του Overoll καταναλώθηκαν μετά μανίας, έγραψαν τη δική τους ιστορία και τον Νοέμβριο του 2022 ήρθε η ώρα να κατακτήσουν (και) τα Βόρεια Προάστια.

Το δεύτερο πόστο του Overoll βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου και κάνει τους περαστικούς να κοντοστέκονται έξω από τον αριθμό 10 της οδού Κατσουλιέρη. Μία ματιά στη λαχταριστή πρόσοψη είναι αρκετή για να καταλάβεις πως η ιδέα των ευτυχισμένων πρωινών έχει φωλιάσει εδώ. Δεν είναι μόνο τα δεκάδες τροφαντά κρουασάν, είναι και ο συνδυασμός τους με έναν υπέροχο καφέ. Καθώς το Overoll δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ο specialty coffee που σερβίρει είναι ένα premium χαρμάνι, ειδικά σχεδιασμένο από την taf. Για να έχεις μάλιστα το τέλειο πρωινό για δύο, υπάρχει και το breakfast box. Το κουτί της ευτυχίας περιέχει τέσσερα κρουασάν της επιλογής σου, δύο καφέδες (ή σοκολάτα ρόφημα) και ένα spread (πραλίνα φουντούκι κακάο, πραλίνα αμυγδάλου ή πραλίνα φιστίκι).

Αλλά, επιτέλους, ας μιλήσουμε για τα κρουασάν… Στη λαχταριστή βιτρίνα θα βρεις γύρω στα 20 διαφορετικά κρουασάν, σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, ανάμεσά τους και το κρουασάν του μήνα (για τον Μάιο θα βρεις κρουασάν… μπουγάτσα!). Επειδή θα δυσκολευτείς να διαλέξεις (το ξέρουμε, το πάθαμε κι εμείς…), σου προτείνουμε να δοκιμάσεις από τα αλμυρά κρουασάν (οπωσδήποτε!) την κιμαδόπιτα, το croque madame, τη λουκανικόπιτα, αλλά και το best seller Ham-Cheese. Από τα γλυκά σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου το cinnamon roll, το chocolate roll, αλλά και εκείνο το ασύγκριτο κρουασάν φιστίκι (αναστεναγμός…).

Υ.Γ. Αν ούτε αυτό το Overoll είναι κοντά σου, μην ανησυχείς… Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες τυχερές γειτονιές, που θα μοσχομυρίσουν βούτυρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου