16 στέκια για τις βόλτες σου στο Παγκράτι και τα πέριξ

Μαραμπού: Το παγωτό που θα σου µείνει αξέχαστο

Η Βίκυ και τον Ιγκόρ ετοιμάζουν καθηµερινά ολόφρεσκο, αληθινά φυσικό παγωτό

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μαραμπού στο Παγκράτι για αγνό, φυσικό παγωτό

Θυµάστε όταν ήµασταν παιδιά και µετράγαµε τα παγωτά που τρώγαµε; Ποιος από εµάς δεν έχει κάποια αγαπηµένη του γεύση χαραγµένη στο µυαλό; Αυτές τις εποχές της παιδικής αθωότητας θυµίζει το Μαραµπού, το οποίο µπορεί να είναι ένα µικρό, αλλά πανέµορφο, συνοικιακό κατάστηµα, έχει φέρει όµως µέχρι το Παγκράτι ανθρώπους απ’ όλη την Αθήνα! Το Μαραµπού, το οποίο λειτουργεί από το 2018, άνοιξε και πάλι πριν από λίγες ηµέρες υποδεχόµενο την άνοιξη, µε τη Βίκυ και τον Ιγκόρ να µας ετοιµάζουν και να µας προσφέρουν καθηµερινά ολόφρεσκο, αληθινά φυσικό παγωτό. Έχουν και οι δυο τους µεγάλο πάθος. Αναζητούν τις καλύτερες πρώτες ύλες, συχνά από µικρούς παραγωγούς, δεν χρησιµοποιούν καθόλου έτοιµα µείγµατα και τα πάντα φτιάχνονται από την αρχή, σε ένα συνεχή πειραµατισµό που έχει ως αποτέλεσµα εξαιρετικές παγωτένιες γεύσεις!

Στο Μαραµπού θα βρείτε καθηµερινά 10 προτάσεις για παγωτό, οι 4 εκ των οποίων είναι στάνταρ και οι άλλες 6 εναλλάσσονται, ανάλογα και µε την εποχικότητα. Έτσι, καθηµερινά υπάρχουν ανθόγαλο, σοκολάτα γάλακτος, σορµπέ µαύρης σοκολάτας και καραµέλα µε αλάτι, κι από εκεί και µετά… η φαντασία δεν σταµατά πουθενά. Έτσι, δίπλα σε περισσότερο κλασικές γεύσεις θα βρείτε παγωτό από µαύρη µπίρα ή µαύρη σοκολάτα µε ρούµι, αλλά και πολλές vegan εκδοχές, όπως τα ανεπανάληπτα σορµπέ µε φιστίκι, µε ταχίνι και µέλι, µε φράουλα, µε ό,τι έχουν φανταστεί ο Ιγκόρ και η Βίκυ, η οποία έχει µάθει την τέχνη του φυσικού παγωτού στη Ρώµη.

Σηµειώστε ακόµη, ότι η ζάχαρη που χρησιµοποιείται είναι η λιγότερη δυνατή, ότι το παγωτό έχει γεµάτη γεύση αλλά και λεπτή συγχρόνως -γι’ αυτό δεν «βαραίνει»- αλλά και ότι όλοι εδώ έχουν αποδεδειγµένα οικολογική συνείδηση αφού ποτέ δεν έχει µπεί πλαστικό κουταλάκι µέσα στο Μαραµπού, και οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιµες. Κρατήστε τις ώρες λειτουργίας και απολαύστε το: καθηµερινές 15.00-23.00, Σάββατο 13.00-24.00, Κυριακή 13.00-23.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ