16 στέκια για τις βόλτες σου στο Παγκράτι και τα πέριξ

Ohh Boy: Το αγαπηµένο στέκι της Αρχελάου

Νόστιμα πιάτα, φανταστικά γλυκά και ανέμελα vibes

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Ohh Boy στο Παγκράτι είναι ένα από τα πιο ξακουστά στέκια της πόλης

Διαλέγω ένα από τα λευκά τραπέζια, κάτω από τη δροσερή σκιά της ελιάς. Σε λίγο, κρατώντας στα χέρια µου ένα φλιτζάνι µοσχοµυριστού καφέ, προσπαθώ να αφοµοιώσω όλες τις ανέµελες σκηνές που συµβαίνουν γύρω µου: την κοπέλα απέναντι που διαβάζει το βιβλίο της, τη γάτα που έχει κουλουριαστεί στα πόδια µου, το ζευγάρι που µοιράζεται ένα πληθωρικό προφιτερόλ, την παρέα των φίλων που ξεσπά σε ασυγκράτητα γέλια. Αυτό είναι το Ohh Boy, το ζωντανό στέκι της Αρχελάου που τους χωράει αλλά και τους χορταίνει όλους.

Το Ohh Boy εµφανίστηκε στο Παγκράτι πριν από έξι χρόνια φέρνοντας µαζί του έναν νέο αέρα. ∆εν ήταν µόνο η ατµόσφαιρα σαν από τα café του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης που συγκέντρωσε τους Αθηναίους στα τραπέζια του. Ήταν και κάτι άλλο, κάτι που έλειπε: η ίδια η φιλοσοφία του Ohh Boy που ποντάρει στα φρέσκα υλικά και την εποχικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην υγιεινή και vegan διατροφή, αλλά και στα χειροποίητα πιάτα. Τα πάντα, από τις αξεπέραστες λιχουδιές της κουζίνας µέχρι τα συγκλονιστικά γλυκά φτιάχνονται εδώ καθηµερινά από την αρχή έως το τέλος, χωρίς ίχνος µειγµάτων ή βελτιωτικών γεύσης, παρά µόνο µε αγνά υλικά.

Το µενού στο Ohh Boy ανανεώνεται δυο φορές τον χρόνο µε πιάτα που ταιριάζουν στην εποχή. Αυτή την περίοδο θα βρεις πιάτα όπως το πληθωρικό bagel µε τηγανητό αυγό, αβοκάντο, γαλλική σαλάτα, µαγιονέζα και σπιτική πίκλα κρεµµύδι, το αναπάντεχα νόστιµο τόφου σκραµπλ σε ψωµί σίκαλης µε κρέµα αβοκάντο, ντοµάτα, αβοκάντο και πίκλα κρεµµύδι (vegan), µία πράσινη σαλάτα µε σιγοµαγειρεµένο χοιρινό, κινόα, φρέσκο ανανά, ντοµατίνια, πιπεριά jalapeno, κόλιανδρο, µοσχολέµονο και fish sauce, ή το υπέροχο BanhMi, ένα βιετναµέζικο vegan σάντουιτς µε µανιτάρια, καυτερή µαγιονέζα χωρίς ζωικά προϊόντα, σπιτική πίκλα λαχανικών και κόλιανδρο.

Αρκεί να ρίξεις µία µατιά στη γυάλινη προθήκη του Ohh Boy για να διαπιστώσεις ότι τα (εννοείται χειροποίητα!) γλυκά είναι ένα άλλο µεγάλο κεφάλαιο σε αυτή τη χαριτωµένη γωνιά της Αρχελάου. Να πούµε για το προφιτερόλ φιστικιού µε κρέµα φιστίκι και λευκή σοκολάτα; Για την αέρινη πάβλοβα µε τις ολόφρεσκες φράουλες που εµφανίζεται κάθε χρόνο µαζί µε την άνοιξη; Για το µωσαϊκό λευκής σοκολάτας που τόσο καλό ταίρι κάνει µε τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries; Ή µήπως για εκείνο το αξέχαστο crumble ροδάκινου µε τα αµύγδαλα; Το σίγουρο είναι ότι στο Ohh Boy σε περιµένει το επόµενο αγαπηµένο σου γλυκό.

Το βραδάκι, τα τραπέζια του Ohh Boy γεµίζουν από παρέες. Είναι, βλέπεις, το ιδανικό σηµείο αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ και νόστιµο ή αν απλώς θέλεις να πιεις ένα ποτήρι κρασί πριν γυρίσεις σπίτι. Αυτό το στέκι έχει ένα µαγικό τρόπο να σε χαλαρώνει από οτιδήποτε σε βαραίνει, γεγονός που από µόνο του σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ