- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτή την Παρασκευή ζήσε μία νύχτα της Τοσκάνης στο ολοκαίνουργιο Bottega Di Rino
Δυσεύρετα τυριά κι αλλαντικά σε περιμένουν μαζί με ωραία ιταλικά cocktails
Η salumeria Bottega Di Rino στο Κολωνάκι μας καλεί σε μία αξέχαστα νόστιμη ιταλική νύχτα
Βαζάκια με σάλτσες στα ράφια, στις προθήκες περιμένουν τα τυριά, και από το ταβάνι κρέμονται του κόσμου τα αλλαντικά. Το Bottega Di Rino είναι η νέα salumeria της πόλης, ένα νόστιμο διαμαντάκι της οδού Αμερικής. Άνοιξε πριν λίγες μέρες και φιλοδοξεί να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές ιταλικής ραστώνης ή αλλιώς… “Dolce Far Niente”.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, από τις 19.00 και μετά, αυτή η κεφάτη γωνιά στήνει το πρώτο της event: μία τοσκανέζικη νύχτα, γεμάτη μουσική, aperitivo και πολύ… σαλάμι. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Bottega Di Rino προμηθεύεται τα περισσότερα από τα αλλαντικά και τα τυριά που προσφέρει κατευθείαν από μικρούς ιταλούς παραγωγούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα λαχταριστά καλούδια που θα συναντήσεις εδώ, δεν τα έχεις ξαναφάει αλλού. Αύριο, για παράδειγμα, στο νόστιμο αφιέρωμα στην Τοσκάνη, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις φρέσκο πεκορίνο (πιθανότατα το μοναδικό στην Ελλάδα), αλλά και τέσσερις διαφορετικές μορταδέλες, όλες από μικρούς παραγωγούς της Τοσκάνης.
Τα ιταλικά cocktails της βραδιάς αναλαμβάνουν δύο εξαιρετικοί bartenders της Αθήνας, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επιμελούνται την cocktail list του Bottega Di Rino. Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο Γιάννης Κοροβέσης θα στριφογυρίσουν μέσα στα μαγικά τους shaker όλα τα συστατικά για να σου φτιάξουν εξαιρετικό Negroni, Americano, το εμβληματικό Garibaldi και -φυσικά- όλα τα spritz που αγαπάς. Όλα αυτά, ακούγοντας ιταλική μουσική (από παλιά ιταλικά τραγούδια, μέχρι Frank Sinatra) και κλείνοντας το μάτι στους αστέρες του ιταλικού κινηματογράφου που σε κοιτούν κορνιζαρισμένοι από τους τοίχους.
Θα είναι Παρασκευή απόγευμα, γύρω στις 19.00, θα έχεις μόλις φύγει από το γραφείο, γεμάτος έξαψη για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά. Δηλαδή, η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσεις τυριά και αλλαντικά, να τσουγκρίσεις ποτήρια με ιταλικά cocktails και να ακούσεις καλή ιταλική μουσική. Θα σε βρούμε εκεί…
Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, 213 0461511, Fb: Bottega Di Rino, Instagram: @bottegadirino
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.