Θεματα

Χαρές και λύπες στα νέα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2022

Μόλις ανακοινώθηκαν τα πιο σημαντικά γαστρονομικά βραβεία του κόσμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο Delta
Το Delta είναι το μοναδικό εστιατόριο της Αθήνας με δύο αστέρια Michelin

Michelin 2022: Αυτά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που κέρδισαν τα πιο πολυπόθητα βραβεία της γαστρονομίας

«Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά. Δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν με τη δέσμευσή τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα και έτσι λαμβάνουν το Michelin Green Star. Έχουν αναφερθεί 7 νέες εγκαταστάσεις, φέρνοντας έτσι την επιλογή σε συνολικά 27 εστιατόρια». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανακοίνωση του Οδηγού Michelin που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα φετινά αστέρια Michelin της Αθήνας.

Τα πιο σημαντικά γαστρονομικά βραβεία του κόσμου επεφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις για την πόλη μας, η πιο μεγάλη από τις οποίες είναι ότι η Σπονδή, το εστιατόριο που επί σειρά (πολλών!) ετών διατηρούσε τα δύο αστέρια του, μόλις έχασε το ένα. Υπήρξαν όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Το πολυσυζητημένο Delta, το λαμπερό εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ ξεχώρισε κερδίζοντας μάλιστα με την πρώτη του εμφάνιση στα βραβεία Michelin όχι ένα, αλλά δύο αστέρια!

Delta

Ο Οδηγός Michelin αναφέρει: «Το Delta ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, που και οι δύο διαθέτουν εμπειρία σε βόρειες χώρες, προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη σκανδιναβική φιλοσοφία με τις μαγειρικές τεχνικές, χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, κι έχουν ως κοινό θέμα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα». Έτσι, το Delta γίνεται το μοναδικό εστιατόριο στην πόλη που έχει δύο αστέρια Michelin («αξίωμα» που μέχρι πρόσφατα είχε μόνο η Σπονδή), αλλά και ένα από τα δύο αστέρια που βραβεύεται με Green Star.

Soil

Το Soil του Τάσου Μαντή, αλλά και το The Zillers με σεφ τον Παύλο Κυριάκη είναι οι δύο νέες εμφανίσεις στα αθηναϊκά αστέρια Michelin. Το πρωτοεμφανιζόμενο στον γαστρονομικό οδηγό Soil, λαμβάνει επίσης και ένα Green Star για την «πράσινη» προσέγγιση του στη γαστρονομία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εστιατόριο διαθέτει δικιά του φάρμα στο Αλεποχώρι, όπου καλλιεργεί όλα τα λαχανικά της κουζίνας του.

Τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Varoulko Seaside διατηρούν το ένα αστέρι τους και αυτό το χρόνο, όπως και τα Cerdo Negro 1985, Nolan, και Οικείο, που διατηρούν το Bib Gourmand.

CTC

Επίσης, στις επιλογές κάνουν δυναμική είσοδο το Herve’s, το εστιατόριο (που συζητήθηκε πολύ φέτος) Λινού-Σουμπάσης & Σία, το Merceri και το γαλλικό VERi TABLE του γάλλου σεφ και ιδιοκτήτη Alain Parodi. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ