9 στέκια που σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου

Mexha: Το διαφορετικό μεξικάνικο της πόλης

Αν η πρώτη σου σκέψη όταν ακούς τη λέξη «μεξικάνικο» είναι μια βαριά κουζίνα, τότε σίγουρα δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα το Mexha

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mexha3.jpg
mexha_0.jpg
mexha1.jpg
mexha2.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας
  • 2160017188
  • Mexha
  • Mexha

Mexha: Το gastrobar στο Μαρούσι με νόστιμη και υγιεινή μεξικάνικη κουζίνα.

Αν η πρώτη σου σκέψη όταν ακούς τη λέξη «μεξικάνικο» είναι μια βαριά κουζίνα, τότε σίγουρα δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα το Mexha. Το ωραίο αυτό Mexican gastrobar με τους μωβ τοίχους και τα ντιζαϊνάτα έπιπλα (καμία σχέση με τη φολκλόρ διακόσμηση που συναντάμε συνήθως στα μεξικάνικα), προσγειώθηκε στην πόλη πέρυσι το φθινόπωρο του 2021 και μας έμαθε πως η μεξικάνικη κουζίνα, εκτός από τρομερά νόστιμη, μπορεί να είναι και υγιεινή.

Υπεύθυνος για αυτό είναι κυρίως ο Χάρης Βέντης, σεφ και ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του Mexha. Ο Χάρης σπούδασε αρχικά Ιατρική, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι η μαγειρική είναι το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει. Το πέρασμά του, όμως, από την ιατρική τον επηρέασε βαθιά. Έτσι, από την αρχή αποφάσισε ότι θα μαγειρεύει όσο πιο υγιεινά γίνεται, χωρίς ζωικά λίπη, έτοιμες σάλτσες ή βελτιωτικά γεύσης. Όλη η νοστιμιά της κουζίνας του (κι είναι μπόλικη…) έρχεται από τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τις οξύτητες και τα ολόφρεσκα υλικά που επιλέγει ο ίδιος. 

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Aπό το μενού δεν λείπει κανένα μεξικάνικο πιάτο, τα πάντα είναι διαφορετικά. Έτσι, τα πληθωρικά burritos δεν σε βαραίνουν, τα nachos είναι από τα ωραιότερα που έχεις φάει ποτέ, η guacamole τελείως σπιτική. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις Quesadillas που περιλαμβάνουν ό,τι γέμιση μπορείς να ονειρευτείς (από σιγομαγειρεμένο, τρυφερό μοσχάρι μέχρι χειροποίητο chorizo!), όπως και τις αξεπέραστες καυτές fajitas, από τα νοστιμότερα πιάτα του καταλόγου!

Όλα αυτά, όμως, είναι μόνο η μισή καρδιά του Mexha. Η άλλη μισή χτυπάει στην ανατρεπτική μπάρα, εκεί όπου ο Νίκος Δεληβοριάς ετοιμάζει cocktails που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συνηθισμένα και σε μεταφέρουν στο πάθος της Λατινικής Αμερικής από την πρώτη κιόλας γουλιά. Μια ωραία ευκαιρία για να τα απολαύσεις είναι τα βράδια της Τετάρτης, όταν και στήνεται ένα φανταστικό rock ’n’ roll party με τους The Swingin’ Cats! Ραντεβού εκεί…