10 στέκια που αξίζει να εξερευνήσεις στο Περιστέρι

Franco Manca: Συγκλονιστική πίτσα όπως στη Νάπολη

Η ξακουστή αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων μόλις κατέφθασε και στην Ελλάδα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6g3a5030.jpg
6g3a5037.jpg
ioa_2790.jpg
6g3a5074.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Franco Manca η πίτσα δημιουργείται με εκλεκτές πρώτες ύλες απο την αρχή έως το τέλος

Στις αρχές του χρόνου έφτασε στην πόλη ένα λαχταριστό νέο: η ξακουστή λονδρέζικη αλυσίδα εστιατορίων Franco Manca μόλις είχε ανοίξει στη δική μας Νέα Φιλαδέλφεια σερβίροντας μια ακαταμάχητη πίτσα και μάλιστα με την υπογραφή των αδελφών Λιάκου και του chef Πάνου Ιωαννίδη. Όπως ήταν φυσικό, foodies από όλη την πόλη κατέφθαναν για να τη δοκιμάσουν. Ζυμάρι λεπτό και αέρινο, ευωδιαστή σάλτσα ντομάτας, τα πιο εκλεκτά τυριά και αλλαντικά της Ιταλίας. Μία δαγκωνιά από αυτή τη συγκλονιστική πίτσα αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ήταν μάλλον επόμενο μέσα σε λίγους μήνες το Franco Manca να αποκτήσει και δεύτερο κατάστημα, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Τι κάνει, όμως, αυτή την πίτσα τόσο βαθιά νόστιμη; Πρώτα απ’ όλα το ζυμάρι, το οποίο και φτιάχνεται με ένα ιταλικό προζύμι ηλικίας 250 ετών (!). Ύστερα είναι η σάλτσα, με βιολογική ντομάτα που συλλέγεται στην ηφαιστειακή περιοχή του Βεζούβιου, το αλεύρι της οικογένειας Pivetti που παράγεται κοντά στην Μπολόνια από το 1895, τα αλλαντικά που έρχονται από μια μικρή οικογένεια προμηθευτών στη Σαρδηνία… Με δυο λόγια αυτή η πίτσα (που φτιάχνεται ακολουθώντας τον παραδοσιακό ναπολιτάνικο τρόπο) δημιουργείται από την αρχή έως το τέλος της αποκλειστικά με τις πιο αγνές, εκλεκτές πρώτες ύλες. Κι έπειτα ψήνεται στον ξυλόφουρνο τη στιγμή ακριβώς που θα την παραγγείλεις. Πώς να μην είναι αριστούργημα;

Tip: Διανομή μόνο μέσω efood και Wolt.