Θεματα

3 νέα σούπερ στέκια για καφέ και φαγητό που μόλις άνοιξαν

Les Papallones, Forget about it και Κοlor είναι οι τρεις νέες αφίξεις για τις οποίες σύντομα θα μιλούν όλοι

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφέ Μπαρ

Forget about it, Les Papallones, Kolor: Οι νέες αφίξεις για καφέ και ποτό στην πόλη

Ο καιρός ανοίγει, οι μέρες μεγαλώνουν, φεύγουν τα βαριά ρούχα. Επίσημα μπαίνουμε στην άνοιξη και την καλωσορίζουμε με νέα στέκια για καφέ και φαγητό, με σύγχρονο design, cool θαμώνες, και φιλόξενα vibes. Les Papallones, Kolor και Forget about it, είναι οι τρείς νέες αφίξεις για τις οποίες σύντομα θα μιλούν και θα δίνουν εκεί τα ραντεβού τους όλοι.

Les Papallones 

Είναι γεγονός, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή απέκτησε το πρώτο της specialty coffee shop! Ο λόγος για το Les Papallones που έχει στηθεί από την ομάδα του Create by Stefanos Domatiotis (η οποία αναλαμβάνει consulting coffee projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), και έχει σήμα κατατεθέν μια πεταλούδα με κόκκους καφέ στα φτερά της. Λευκά και μπλε πλακάκια πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό του, με ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα και κίτρινες τουλίπες σε βαζάκια. Πίσω από τη μπάρα του, θα βρεις την Ειρήνη Δασκαλοπούλου, την πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε το Hellenic Barista Championship. Τι άλλο θα βρεις στο Les Papallones; Mονοποικιλιακούς καφέδες που έχει επιλέξει  το Create και σύντομα specialty καφέδες από Guest roasters από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτές τις μέρες στο ράφι φιγουράρει ο Bukato από Αιθιοπία και ο Montechristo από Βραζιλία. Ένα tip από εμένα είναι να ζητήσεις Montechristo flat white και θα πάθεις πλάκα!

Το Les Papallones είναι το πρώτο καφέ στην Ελλάδα στο οποίο μπορείς να βρεις τα Drip Bag, φακελάκια- φίλτρα γεμάτα φρεσκοαλεσμένο καφέ, καβουρδισμένο και συσκευασμένο στο Create στο Ψυχικό- που τα βάζεις στο ποτήρι σου ή στην κούπα σου και ρίχνεις απλά ζεστό νερό. Έτσι έχεις φανταστικό καφέ πάντα μαζί, ιδανικά τα βρίσκω και για όταν ταξιδεύεις. Έπειτα, θα βρεις οργανικά βιολογικά mix ελληνικών βοτάνων από την εταιρεία Anassa που μπορείς να τα πάρεις και για το σπίτι ενώ θα δοκιμάσεις και οργανική fermented kombucha. Όλα συνοδεύονται με φουρνιστά που ψήνονται καθημερινά για το Les Papallones, carrot cakes, banana breads, κρουασάν και vegan cookies.

Εθνικής Αντιστάσεως 156,2162020838

Forget About It
Forget About It

Forget About it

Ανοίγει τις πόρτες του στις αμέσως επόμενες μέρες από την ομάδα του Ηλία Μπόγδανου και του Θάνου Τσουνάκα, στην γειτονιά των Βριλησσίων, που έγινε διάσημη από το Roosters. Τα παιδιά άλλωστε ήθελαν να ενισχύσουν τη δυναμική της περιοχής γι’ αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα pizza bar με φανταστικά cocktails και street διάθεση που θα παρασύρει τον επισκέπτη σε μια ανέμελη ατμόσφαιρα. Από εκεί προκύπτει και το όνομα -Forget about it- ξεκάθαρη αναφορά και στην αγαπημένη μαφιόζικη ταινία Donnie Brasco με τον Αλ Πατσίνο και τον Τζόνι Ντεπ.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του παρατηρείς κατευθείαν το ψηλό ταβάνι στο χρώμα του σάπιου μήλου, το παλιό βρετανικό κοκκινωπό τούβλο στον τοίχο αλλά και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι πάνω στο οποίο –αν όχι στην μπάρα- θα φας εξαιρετικά ιταλικά πιάτα. Το μενού επιμελήθηκε ο  Αλμπέρτο Τέτος Σιμιλίδης ( a.k.a Proud Potato Peeler) και περιλαμβάνει πίτσες -κλασικές αγαπημένες, pizzette αλλά και pannuozzi (ψωμένιο ξαδερφάκι της πίτσας). Αναφέρω κάποια ενδεικτικά από το καθένα όπως την πίτσα με μπολονέζ, κρέμα παρμεζάνας και μάραθο, το πιτσέτι με σαλάμι Καλαβρίας, μοτσαρέλα, μαραθόσπορο, σουσάμι και σπιτικό λάδι τσίλι και το pannuozzi με πέστο κολοκύθας, καραμελωμένο κρεμμύδι και χειροποίητο λουκάνικο. Φυσικά θα βρεις και διάφορα τσιμπητά, νοοτροπίας bar food για να μοιραστείς στην μπάρα με την παρέα σου, σαλάτες αλλά και γλυκά. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα semifreddo φυστίκι με ανθό αλατιού και μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα;

Στην cocktail list που έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος θα βρεις συνολικά 10 εκδοχές spritz και κοκτέιλ κλασικά αλλά και με παραλλαγές για όλα τα γούστα.

Θέτιδος 1, Βριλήσσια,  21 0810 3364

Κolor 

Η Εμμανουήλ Μπενάκη –η «οδός καφέ» όπως την λέω εγώ-, υποδέχτηκε μόλις αυτή την εβδομάδα το νέο της specialty coffee shop. Πρόκειται για το Kolor, που τραβάει αμέσως το βλέμμα χάρη στο ολόλευκο και minimal design του.  Οι τοίχοι, ο πάγκος, τα τραπέζια και οι καρέκλες, οι μηχανές του καφέ, τα σερβίτσια, είναι όλα λευκά με μοναδικές πινελιές τα πράσινα παχύφυτα και τους φίκους που δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο εσωτερικό του. «Το κόνσεπτ είναι το καφέ μας να παίρνει χρώμα από τους χαρακτήρες που εργάζονται μέσα σε αυτό και από τον κόσμο που θα κινείται στον χώρο. Στο μυαλό μας το Kolor είναι κάτι σαν ένας άδειος καμβάς που αναδεικνύει τον επισκέπτη και δημιουργεί μια αληθινή σχέση μαζί του με ανεπιτήδευτο τρόπο», μου λένε οι συνιδιοκτήτες, Θανάσης Τσότρας και Πέτρος Βιβλιοδέτης, που τους ξέρουμε από το twodoors, το specialty coffee shop του Άλιμου.

Ο καφές καβουρδίζεται από τους ίδιους και ο στόχος τους είναι να προκύπτουν τέλεια ισορροπημένα φλιτζάνια ενώ θα φιλοξενούν συνέχεια νέους καφέδες. Τώρα θα βρεις ένα καθαρό blend από Bραζιλία, κάποια single origin όπως το Yirgacheffe από την Αιθιοπία και μια γλυκόπιοτη Κόστα Ρίκα. Ένας baker θα ψήνει στο εσωτερικό του κάθε πρωί φρέσκα, χειροποίητα κρουασάν, cinnamon rolls ενώ θα ετοιμάζονται και αλμυρά στην κουζίνα του. Και για πιο αργά το απόγευμα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά μια μικρή λίστα με apperitivo και φυσικά κρασιά.

Εμμανουήλ Μπενάκη 7-8, 21 0381 0017

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ