1821 Digital Gallery

Create: To πρώτο Coffee Εxperience Center της Αθήνας

Ένας πολυχώρος γευσιγνωσίας και δημιουργίας
Create Coffee Experience Center, το πρώτο Coffee Experience Center στην Ελλάδα,

Η ζωή το φθινόπωρο στο κέντρο της πρωτεύουσας συνεχίζεται με τη δική της δυναμική και τα πλάνα για τη νέα σεζόν. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφέ ανάμεσά τους και ένα coffee experience center, το πρώτο και το μοναδικό στην Ελλάδα που κάνει το παρθενικό του ταξίδι στα ταραγμένα νερά της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής το 2020. Η οδός Κουσιανόφσκυ, λίγα στενά πίσω από τη γέφυρα της Κατεχάκη έχει λόγους να ακούγεται περισσότερο αφού φιλοξενεί το Create ένα γευστικό πολυχώρο στην καρδιά της Αθήνας που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα του κορωνοϊού. Ναός του καφέ για όλους εκείνους που δηλώνουν coffee experts ή που απλά αγαπούν να ψάχνονται περισσότερο με τις τάσεις γύρω από το ρόφημα και θέλουν να ενισχύσουν τις γευστικές τους εμπειρίες. Και πράγματι, τα tasting rooms που μπορεί να συναντήσουμε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι το next big thing στα food trends.

Στο Create θα συναντήσεις τον φημισμένο Στέφανο Δωματιώτη, ίσως έναν από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στον χώρο του καφέ σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, που oνειρεύτηκε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα δημιουργούν και θα μοιράζονται ελεύθερα τις ιδέες και τις γνώσεις τους γύρω από τον καφέ. Κι αυτά μέσα σε έναν μίνιμαλ λευκό χώρο 2 ορόφων στους οποίους απλώνονται 3 espresso bars, 3 brew bars, ενα mini roasting corner, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για events.

Όπως λέει και ο ίδιος «Ο καφές είναι βίωμα, συμμετοχή όλων των αισθήσεων σε μια μαγική διαδικασία γι’ αυτό και δημιουργήσαμε το Create, ένα χώρο έμπνευσης όπου όλοι θα εκφράζονται θα μαθαίνουν θα πειραματίζονται και θα εξελίσσονται. Εδώ θα βρει κaνείς τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό όχι επειδή θέλουμε να τον πουλήσουμε αλλά επειδή θέλουμε να μάθει ο κόσμος στα καλύτερα. Και πέρα από το να εξελίξει τη γνώση του, θέλουμε να ενισχύσουμε το community του καφέ στη χώρα».

Μέσα από το Create μπορεί κανείς να μάθει να φτιάχνει σωστά τον αγαπημένο του εσπρέσο, καπουτσίνο και φίλτρου για το σπίτι του με οικιακές συσκευές. Σε χώρες του εξωτερικού άλλωστε όπως στην Αυστραλία, το «σπορ» του Ηome Barista γνωρίζει μεγάλη διάδοση, κάτι που αποδεικνύει ότι ίσως να μην είναι τόσο δύσκολη υπόθεση γενικώς.

Έπειτα κάποιος μπορεί να εκπαιδευτεί μέσα από πιστοποιημένα σεμινάρια μπαρίστα πάνω στa βασικά αλλά και σε πιο εξεζητημένες τεχνικές, στο latte art ή σε μεθόδους brewing. Επαγγελματίας ή όχι, μπορεί να συμμετάσχει σε events team building με την παρέα του, την οικογένειά του ή τους συναδέλφους του.

Τέτοια event είναι για παράδειγμα τα coffee cupping (το πρώτο ξεκινάει 17/10). Μικρές «τελετές» που περιλαμβάνουν πολλά φλιτζάνια, πολλά κουτάλια, φόρμες για να γράψει τις παρατηρήσεις του, αρκεί να υπάρχει όρεξη για δοκιμές. Στο τέλος θα έχει την ευκαιρία να παρασκευάσει ένα ρόφημα της αρεσκείας του με έναν από τους καφέδες του cupping.

Σε αυτό το coffee experience center, όμως, μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή και με events γευσιγνωσίας που ξεδιπλώνουν τα μυστικά όχι μόνο του φλιτζανιού αλλά και του κακάο, κρασιού ή λαδιού.

«Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα ακόμη καφέ για να απολαμβάνει ο κόσμος μια εξαιρετική κούπα αλλά σκεφτήκαμε "γιατί να μην εκπαιδεύσουμε αντ’ αυτού τον κόσμο πάνω στην κατανάλωση του καφέ; Nα εξασκήσουμε τους γευστικούς τους κάλυκες, να τους μάθουμε πώς να αναζητούν και να διαχειρίζονται μια ποιοτική ύλη και εν τέλει –γιατί όχι– να φτάσουν σε επίπεδο που θα γίνουν οι ίδιοι home barista;" Εντοπίσαμε αυτό το κενό στην αγορά και η αποστολή της ομάδας του Create είναι να το καλύψει».

Διευθυνση: Κουσιανόφσκυ 9-11, Κέντρο
Τηλεφωνο: 2106925409
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5