Θεματα

Sweet Nolan: το νέο pastry shop του Σωτήρη Κοντιζά μόλις άνοιξε

Η πολυαναμενόμενη άφιξη της πόλης είναι επιτέλους εδώ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sweet Nolan: το νέο pastry shop του Σωτήρη Κοντιζά μόλις άνοιξε

Sweet Nolan: το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά μόλις άνοιξε στην Απόλλωνος και είναι αφιερωμένο στα γλυκά

Στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας έσκασε μια είδηση που εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες ώρες με την ταχύτητα του φωτός: ο Σωτήρης Κοντιζάς και η ομάδα του είχαν μόλις ανοίξει το ”PS: Luncheon”, ένα εικονικό εστιατόριο που ερχόταν στα σπίτια μας αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας delivery Wolt. Στο μενού του έβρισκες από χειροποίητα noodles και προζυμένια καρβέλια, μέχρι DIY kits για να μαγειρέψεις εύκολα το βραδινό σου. Κυρίως, όμως, έβρισκες το βελούδινο θαύμα που άκουγε στην ονομασία Burnt Cheesecake, και ήταν φτιαγμένο αποκλειστικά με το δικό τους lactic τυρί και vanilla bourbon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PS: Luncheon (@psluncheon)

Νομίζω ότι δεν υπάρχει γλυκατζής σε αυτή την πόλη που να το δοκίμασε και να μην υποκλίθηκε. Για αυτό και όταν λίγο αργότερα ακούσαμε ότι το επόμενο εγχείρημα της ομάδας του Nolanverse (του φανταστικού σύμπαντος της μαγειρικής ομάδας πίσω από το Nolan, το PROVELEGGIOS και το PS Luncheon) θα ήταν αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα γλυκά, μετράγαμε τις εβδομάδες. Και, επιτέλους, μετά από μήνες προετοιμασίας και αναμονής, το Sweet Nolan είναι εδώ, έχοντας μόλις λίγες ώρες που είναι ανοιχτό.

dsc01146.jpg

«Σχεδιάσαμε αυτό το πρότζεκτ άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και το concept του Nolan. Η τύχη μας ήταν ότι μπορέσαμε να το συνδέσουμε και χωροταξικά. Στον χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOS, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα. Να μπούμε σε μια νέα αγορά, να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε», αναφέρει η ομάδα του Nolanverse.

dsc00994.jpg

To Sweet Nolan είναι ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει φρέσκα γλυκά, άγλυκα και χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια των δημιουργών του. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, γλυκά που μοιάζουν απλά, αλλά δεν είναι καθόλου. Έτσι, θα βρεις τα pasties de nata, τα ξακουστά ταρτάκια της Πορτογαλίας, το περίφημο cheesecake που έκανε χαλασμό, κι ακόμα λαχταριστά cookies, βουτυρένια brioche, chocobreads, αέρινες tarte tatin και lemon tarts, τσουρέκια με anko paste…  Όλα σε περιμένουν παρατεταγμένα σε μαρμάρινες προθήκες (σ.σ. ο κομψός σχεδιασμός οφείλεται στην Trail Practice και στον Μάνο Μπαμπούνη) στο σύγχρονο αυτό, αστικό ζαχαροπλαστείο που κάτι μας λέει ότι δεν θα χορταίνουμε…

out-5.jpg

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, 210 3240698, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 11π.μ. -11μ.μ., Instagram: @sweet_nolan

INFO
Sweet Nolan

Ο καινούργιος κρίκος στην αλυσίδα Nolanverse (Nolan, PS Luncheon, Proveleggios), είναι σπέσιαλ αφιερωμένος στα γλυκά. Δίπλα ακριβώς στο δημοφιλέστατο Nolan, με χώρο εντυπωσιακό μέσα στο μίνιμαλ στιλ του και με προθήκες που αδειάζουν σε dt από τους πιστούς του σταρ Σωτήρη Κοντιζά που φτάνουν μέχρι εδώ  για να γευτούν pasteis de nata, lemon tarts και tart tatin, choux, τσουρέκια με anko paste και φυσικά basque cheesecake, όλα από τα χέρια του αγαπημένου και σταρ σεφ Σωτήρη Κοντιζά. 

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ