23 λαχταριστά street food στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις

Παραδοσιακό: Οι συγκλονιστικές σφολιάτες της Νέας Σμύρνης

Χειροποίητες από την αρχή ως το τέλος!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paradosiako_1_0.jpg
paradosiako_2_0.jpg
paradosiako_3_0.jpg
paradosiako_4_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Ελ. Βενιζέλου 94
  • 2109311328

Το Παραδοσιακό στη Νέα Σμύρνη φτιάχνει χειροποίητες σφολιάτες από το 1968

Κάθε πρωί η Νέα Σμύρνη ξυπνάει με το άρωμα της χειροποίητης, φρεσκοφουρνισμένης σφολιάτας. Βουτυρένια κρουασάν, τυρόπιτες και ζαμπονοτυρόπιτες, πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το «Παραδοσιακό», με ιστορία από το 1968, υπήρξε από τους πρώτους φούρνους που καταπιάστηκαν με το είδος της σφολιάτας και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παράγει σφολιάτες με τον ίδιο, αγνό τρόπο: χωρίς ζωικά λίπη, ζυμωμένες στο χέρι. Ο Νίκος, η δεύτερη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, ξεκινάει τα ζυμώματα από τις 04.00 το πρωί και στις 06.30 οι καυτές σφολιάτες είναι πια έτοιμες να χορτάσουν τους περαστικούς. Για τη νοστιμιά τους καταφτάνουν άνθρωποι από όλη την Αθήνα! Να δοκιμάσεις την παραδοσιακή τυρόπιτα με μυζήθρα, ανθότυρο και φέτα, την τρομερή σπανακόπιτα που φτιάχνει η κυρία Άννα, η μητέρα του Νίκου, οπωσδήποτε τη ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, τις πίτσες και τα πεϊνιρλί με ζύμη που επίσης φτιάχνεται εδώ από την αρχή. Κι ακόμη τα κρουασάν (με σοκολάτα ή ζαμπόν-τυρί) που σπάνε μύτη κι εκείνη τη συγκλονιστική μπουγάτσα με την παχιά κρέμα που θυμίζει μερακλίδικο γαλακτομπούρεκο. Θα βρεις επίσης αυθεντικά κουλουράκια βουτύρου, πτι φουρ και κέικ, ενώ το Πάσχα ο Νίκος ξεφουρνίζει θεϊκά τσουρέκια που φτιάχνει με τη συνταγή της Σμυρνιάς γιαγιάς του. Θα φύγεις με τις ωραιότερες σφολιάτες του κόσμου και ένα γλυκό χαμόγελο από τον Νίκο. Και θα επιστρέψεις σίγουρα. Tip: Να έρθεις νωρίς, γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και η παραγωγή μικρή – μέχρι τις 14.30 δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο!

  • Ελ. Βενιζέλου 94
  • 2109311328

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ