23 λαχταριστά street food στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις

Μπαϊρακτάρης Eatery: Ελληνικές κι ανατολίτικες νοστιμιές στο χέρι

Το super hot street food spot στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bairaktaris_1.jpg
bairaktaris_2.jpg
bairaktaris_3.jpg
bairaktaris_4.jpg
bairaktaris_5.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπαϊρακτάρης Eatery: ανατολίτικες street food λιχουδιές στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Η παράδοση και η ποιότητα που ακολουθούν το όνομα Μπαϊρακτάρης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός super hot street food spot στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Οι μεσογειακές γεύσεις συναντούν τις ανατολίτικες σε ένα χώρο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά χειροποίητες παρασκευές και ψήσιμο σε ψησταριά με κάρβουνα, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την απόλαυση σε κάθε πιάτο.

Τα χοιρινά spare ribs με barbeque σως με ρόδι είναι ένα πιάτο που θα θέλεις να φας ξανά και ξανά. Βέβαια, όλοι όσοι έρχονται για βόλτα στην περιοχή, κάνουν μια στάση εδώ για να πάρουν ένα από τα δημοφιλή grab & go πίτα σάντουιτς του Μπαϊρακτάρης Eatery. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ολόφρεσκο χειροποίητο φαλάφελ –είτε σε πίτα είτε σε πιάτο- που φτιάχνεται βάσει παραδοσιακής ανατολίτικης συνταγής από φρέσκο ρεβύθι και πράσινα μυρωδικά.

Το κεμπάπ φυσικά ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή Μπαϊρακτάρης που μετράει δεκαετίες επιτυχίας, αλλά την προσοχή σου αξίζει και το κοτόπουλο σισλίκ σε μαρινάδα γιαουρτιού με μπαχαρικά που σερβίρεται με ζεστή πιτούλα που ψήνεται κάθε πρωί. Για συνοδευτικό επιβάλλεται μια σαλάτα Διόνυσος με ψητό μανούρι, ψητά σταφύλια, καβουρδισμένα καρύδια και μελάσα ροδιού ή μια σαλάτα Iceberg Wedge με iceberg, ντοματίνια, μπέικον, τυρί πλεξούδα και σως σχοινόπρασο. Και εκείνες τις Κυριακές που θέλεις να απολαύσεις μια μπίρα με τους φίλους σου, μπορείτε να πάρετε για τη μέση μία από τις λαχταριστές του ποικιλίες.

Απόλαυσε καθημερινά πρωινό επιλέγοντας το Breakfast Pita Sandwich με βιολογικό αυγό, χαλούμι και αβοκάντο ή μπέικον, το vegan αβοκάντο toast ή κάποιο από τα αλμυρά ή γλυκά buttermilk pancakes. Στο προσεγμένο του μενού θα βρεις επίσης εξαιρετικές vegan επιλογές, όπως το χειροποίητο χούμους με τραγανά ρεβύθια, σως ταχίνι και τριμμένη ντομάτα, αλλά και τη σαλάτα Autumn Slaw με κόκκινο λάχανο, καρότο, ρόδι, μήλο, κολοκυθόσπορο και πολλά μυρωδικά. Για το κρύο των ημερών είναι ό,τι πρέπει ένα πιάτο ζεστή σούπα, οπότε μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τη σούπα ημέρας που σερβίρεται με ζεστή πιτούλα που αχνίζει νοστιμάδα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ