9 στέκια στο Κουκάκι που αξίζει να ανακαλύψεις

Hippy Hippo: Ακαταμάχητο brunch και φοβερά cakes

Το νέο στέκι στο Κουκάκι ήρθε για να μείνει

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hippy_1.jpg
hippy_2.jpg
hippy_kentriki3.jpg
hippy_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο ολοκαίνουργιο Hippy Hippo στο Κουκάκι για φανταστικό brunch και American cakes

Αν έτυχε να περάσεις από την Αναστασίου Ζίννη κάποια στιγμή μέσα στον τελευταίο 1,5 μήνα θα το έχεις προσέξει: ολόφρεσκο και δροσερό το νέο στέκι κλείνει το μάτι στο Κουκάκι μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του. Το Hippy Hippo θυμίζει τα χαριτωμένα καφέ του Βερολίνου με τη minimal αισθητική και την πάντα ανέμελη διάθεση. Παρόλο που είναι νέο στέκι σε αυτή τη ζωντανή γειτονιά δίνει την εντύπωση ότι ήταν από πάντα εδώ. Ίσως για αυτό τα ηλιόλουστα τραπεζάκια του κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων είναι σταθερά γεμάτα.

Το Hippy Hippo εξειδικεύεται σε δύο πράγματα και κανένα από τα δύο δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Το πρώτο κεφάλαιο είναι το λαχταριστό και άκρως πληθωρικό brunch (σερβίρεται 10.00-17.00), ικανό να μεταμορφώσει τα συνηθισμένα πρωινά. Θα συναντήσεις από τέλειο Avocado Toast και scrambled eggs με smashed avocado που σερβίρονται πάνω σε ζυμωτό ψωμί, μέχρι αφράτα pancakes με μπέικον και maple syrup, αλλά και μίνι pancakes με nutella και σπιτική μαρμελάδα wild blueberries. Αναμφίβολα το ενδιαφέρον σου θα τραβήξει (και) το Yogi Bowl, δηλαδή βιολογικό γιαούρτι με μέλι και φρούτα εποχής που σερβίρεται μέσα σε ένα μπολ από… χειροποίητη, σπιτική granola!

Το δεύτερο (ζουμερό) κεφάλαιο αφιερώνεται στα cakes. Υπέροχα American cakes που σου μένουν αξέχαστα. Υπεύθυνη για αυτό το κομμάτι είναι η ελληνοαγγλίδα pastry chef Lucy Καραγιώργου που πατάει πάνω σε σπιτικές συνταγές και κάνει θαύματα! Δοκίμασε οπωσδήποτε το vegan chocolate cake, το lemon poppy seed cake και το καταπληκτικό burnt cheesecake που γνωρίζει μεγάλες δόξες… Μόνο βιάσου, γιατί τέτοια cakes εξαφανίζονται με το που ξεφουρνίζονται!