9 στέκια στο Κουκάκι που αξίζει να ανακαλύψεις

Αυγερινός Ψητοπωλείο: Θρυλικό σουβλάκι στη Γ. Ολυμπίου!

Στο ίδιο σημείο από το 1985

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
avgerinos_kentriki1.jpg
avgerinos_2.jpg
avgerinos_3.jpg
avgerinos_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Ψητοπωλείο Αυγερινός στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου για φανταστικό σουβλάκι και πολλές ακόμα εκπλήξεις

Στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου χτυπά η καρδιά της κουκακιώτικης γειτονιάς. Εδώ θα έρθεις για περατζάδα, χάζι, αλλά και για θρυλικό σουβλάκι! Το ψητοπωλείο Αυγερινός λειτουργεί στο ίδιο σημείο από το 1985, έχοντας πια γράψει τη δική του ιστορία. Από τις 12.30 το μεσημέρι και μετά μπορείς να κάτσεις στα τραπεζάκια πάνω στον πεζόδρομο για ορεκτικά, τυλιχτά και τα άπαντα του κρέατος. Θα βρεις από μοσχαρίσια μπριζόλα (σπέσιαλ!) και σάντουιτς-γίγας μέχρι φιλέτο κοτόπουλο, αχνιστές ποικιλίες, σκεπαστές, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, πανσέτα, burger και πάντα γλυκάκι-κέρασμα για το τέλος. Το μυστικό, όμως, που έχει μετατρέψει τον Αυγερινό από κλασικό ψητοπωλείο σε αθάνατο στέκι είναι η δική του συνταγή για γύρο που χρωστά τη βαθιά νοστιμιά του στο γεγονός ότι μαρινάρεται σε ένα μείγμα εκλεκτών μπαχαρικών! Τα μπαχαρικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στον κιμά που χρησιμοποιείται στο μπιφτέκι... Πρόκειται για μια παλιά συνταγή που κληρονομείται από γενιά σε γενιά από τον πρώτο ιδιοκτήτη και που μέχρι σήμερα ακολουθείται κατά γράμμα. Δοκίμασε αυτό το μπιφτέκι σκέτο ή γεμιστό με τυρί και ντομάτα – θα πάθεις πλάκα!

Tip: Το κρέας είναι ολόφρεσκο και προέρχεται από έναν έλληνα παραγωγό που διατηρεί τη δική του φάρμα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές επιλογές και για vegan όπως σουβλάκι μανιταριών, φαλάφελ και μπιφτέκι λαχανικών.

Extra tip: Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το φημισμένο «Πιτσόγυρο», ένα πιάτο-πατέντα του Αυγερινού, όπου η πίτσα εμπλουτίζεται με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο!