pexels-oleg-magni-2209382.jpg
Θεματα

23 εύκολες συνταγές με φράουλες για να καλωσορίσεις την άνοιξη

Γίνεται να αντισταθείς σε ένα φραουλένιο γλυκό;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατακόκκινες, ζουμερές, πεντανόστιμες. Οι φράουλες είναι με διαφορά το πιο αγαπητό φρούτο της άνοιξης! Με λίγη προσπάθεια μπορείς να τις βρεις όλο τον χρόνο, αλλά ας μην γελιόμαστε… οι φράουλες -όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά- είναι πολύ πιο νόστιμες όταν καταναλώνονται στην εποχή τους.

Εννοείται πως οι λαχταριστές φράουλες τρώγονται ευχάριστα και σκέτες ή με λίγο γιαούρτι. Αν, όμως, τις χρησιμοποιήσεις ως πρώτη ύλη στη ζαχαροπλαστική είναι ικανές να αλλάξουν τα πρωινά σου και να γεμίσουν με τη γλύκα τους τα απογεύματα της άνοιξης… Με αυτό το σκεπτικό, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 20 αγαπημένες μας συνταγές για φραουλένια γλυκά!

Δημιούργησε ανοιξιάτικες κουλούρες με Dulce de Leche και φρέσκες φράουλες, συνόδευσε τον καφέ σου μαζί με ένα φραουλένιο κέικ που θα σου πάρει μόλις 2’ για να το φτιάξεις, άρχισε τη μέρα σου με φραουλένιες μπουκιές pancakes ή ένα υγιεινό ξυλάκι παγωτό! Φυσικά και λάβαμε υπόψη τις απογευματινές λιγούρες (πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις ταρταλέτες σοκολάτας με φράουλες!), ενώ για τα καυτά βράδια στο μπαλκόνι έχουμε (κρατήσου)… φραουλοσφηνάκια μαργαρίτας!

Ας έχουμε μια φραουλένια άνοιξη!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δειτε περισσοτερα