Θεματα

F & W, Bistrot Le Mignon, το Κολωνάκι έχει πάντα τον τρόπο του

Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 475
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64215-142292.jpg

Την περασμένη εβδομάδα βγήκα Κολωνάκι. Ακόμη και τώρα, που δεν είναι η αδιαφιλονίκητη «έδρα» για κάθε καλό εστιατόριο, κάθε σεζόν έχει καινούργια, άξια στέκια να παρουσιάσει. Το Food & Wine και το Bistrot Le Mignon είναι δύο από αυτά. Στο πρώτο, τα του Food δημιουργεί ο εξαιρετικός σεφ Ολιβιέ Καμπανά με πιάτα γαλλικών επιρροών με κοσμοπολίτικο τουίστ, ενώ τα του Wine αναλαμβάνει ο sommelier Γιάννης Μακρής ο οποίος εκτός του ότι σε κατευθύνει στον ιδανικό συνδυασμό φαγητού-κρασιού είναι και ο τέλειος μαέστρος-ενορχηστρωτής της βραδιάς που θα περάσεις εκεί. Ο χώρος είναι ωραία μοντέρνος, με κρεμαστό κάθετο κήπο στη μια μεριά, με ανοιχτή κουζίνα και chef’s table για πριβέ εμπειρίες, με γυάλινο κελάρι επάνω για τα πολύ καλά κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Απέναντι έχει και ωραίο κήπο με τζαμαρίες, ώστε να κάθεται ο κόσμος μέσα στο πράσινο και το χειμώνα. Προχτές γευτήκαμε τα καινούργια «Spring 2014» πιάτα του Καμπανά.

n

Food and Wine

n

Ξετρελάθηκα με το ceviche λαυράκι που ήρθε με στικς μάνγκο, ραπανάκι, ζελέ και σπόρους από φρούτα του πάθους και φύλλα κόλιανδρου, πολύ μου άρεσε και το σοτέ φουά γκρα με πικάντικο τσάτνεϊ παντζάρι-κασσίς, κρεμμύδια καραμελωμένα και σορμπέ, τσίμπησα σαλάτα με κινόα, ζελέ τομάτας (άμα είναι δουλεμένη η ντομάτα, της το τρώω το ν), κίτρινα παντζάρια και σορμπέ βασιλικού-κίμινου. Προσπέρασα έναν μπακαλιάρο ποσέ με βανίλια και γάλα καρύδας, και στο τέλος αποθέωσα ένα καταπληκτικό γλυκό με σου, grand marnier, σοκολάτα γάλακτος και πραλίνα. 

 F & W, Ξενοκράτους 49, 210 7211146, και μεσημέρι, Κυρ. μόνο μεσημέρι, Δευτ. κλειστά, περίπου €30 το άτομο


n

Bistrot Le Mignon

n

Λίγες μέρες μετά πέρασα την πόρτα του πολύ μικρού και πολύ χαριτωμένου Bistrot Le Mignon. Όλα του, από το χώρο με τους δερμάτινους καναπέδες, τους σταθμούς του παρισινού μετρό στους τοίχους, τους παλιούς καθρέφτες, μέχρι την κουζίνα του (στην οποία «κρύβεται» και η πολύ δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη) αποπνέουν αυθεντικό γαλλικό μπιστρό. Στην κουζίνα προΐσταται ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης και προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες πινελιές. Δοκιμάσαμε σαλάτα λαχανικών με λαδολέμονο τρούφας, ζεστό φουά γκρα με πουρέ μήλου, ζεστή σαλάτα με σολομό και μελάτο αυγό σε κρούστα μυρωδικών, αλλά και το «σήμα κατατεθέν» ενός κλασικού γαλλικού μπιστρό, δηλαδή αντρεκότ café de Paris με τέλειες τηγανητές πατατούλες, που, πράγματι, ήταν το πιάτο σουξέ της βραδιάς. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη σούπες, ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού, φιλέτο Ροσίνι με φουαγκρά και σάλτσα πόρτο, μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν και άλλα, μαθαίνω μάλιστα πως Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι φτιάχνουν κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ, δύσκολα θα τα βρεις αλλού στην Αθήνα.

Bistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, 210 7242717, μόνο βράδυ, Σ/Κ και μεσημέρι, Κυρ. βράδυ και Δευτέρα κλειστά, περίπου €30 το άτομο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ