Κάνε τα βασικά βήματα της γευσιγνωσίας με οδηγό τα premium αναψυκτικά Schweppes
Η βασική ιδέα της γευσιγνωσίας είναι ότι κάθε γεύση συμπληρώνει μία άλλη. Όταν συνδυάσουμε αυτές τις δύο γεύσεις σωστά, όσο αταίριαστες κι αν μοιάζουν, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς άλλη γεύση. Ένα καλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε αυτό είναι το Peanut butter & Jelly sandwich, δηλαδή σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα (ή αλλιώς το αγαπημένο σνακ της Αμερικής). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο γεύσεις που φαινομενικά είναι εντελώς αταίριαστες: από τη μία ένα αρκετά αλμυρό υλικό (φιστικοβούτυρο), και από την άλλη ένα πολύ γλυκό (μαρμελάδα). Όταν όμως οι δύο γεύσεις συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργείται μια νέα, αναπάντεχη γεύση.
Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τους συνδυασμούς ποτών-φαγητών (αν εξαιρέσουμε το κρασί που πάντα είναι καλό να συνδυάζεται με φαγητά που έχουν παρόμοιες γεύσεις και αρώματα με το ίδιο το κρασί). Ένας εύκολος (και άκρως διασκεδαστικός!) τρόπος για να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία, είναι να φωνάξεις φίλους στο σπίτι και να αρχίσετε τους γευστικούς πειραματισμούς. Για αρχή, και πριν φτάσετε στην πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων, ξεκινήστε με αναψυκτικά. Για να σας βοηθήσουμε φτιάξαμε μερικές προτάσεις με τα premium αναψυκτικά Schweppes, που αναδύουν έντονα τα αρώματά τους και έχουν πολύ χαρακτηριστική γεύση. Άλλωστε, το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια γευσιγνωσία είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις γεύσεις και τα αρώματα.
Λεμόνι με γεύση περγαμόντο-ιβίσκος
Από τα πιο ενδιαφέροντα new entry στον χώρο των αναψυκτικών, αυτή η λεμονάδα χωρίς ζάχαρη πιθανότατα δεν μοιάζει με καμία άλλη απ’ όλες όσες έχεις δοκιμάσει. Ο ιβίσκος της δίνει ένα μοναδικό άρωμα, ενώ η μακρά επίγευση του περγαμόντο προσφέρεται για δεκάδες γευστικούς πειραματισμούς. Για να το συνδυάσεις σωστά χρειάζεσαι μία ντελικάτη, αλλά ισχυρή γεύση.
Φτιάξε: Σάντουιτς με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι.
Πορτοκάλι με γεύση άνθος πορτοκαλιού
Υπάρχουν πορτοκαλάδες και πορτοκαλάδες… Κι έπειτα υπάρχει και η Schweppes Oragneade (χωρίς ζάχαρη) με γεύση ανθό πορτοκαλιού. Το άρωμα είναι τόσο υπέροχα έντονο, που ανοίγεις το μπουκάλι και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια… orangerie! Συνδύασέ το με γεύσεις απαλά αλμυρές.
Φτιάξε: Αλμυρά pancakes με καρότο, παντζάρι και σπανάκι.
Το ξέρεις καλά γιατί από τότε που βγήκε, εμφανίστηκε σε όλα τα premium bar απογειώνοντας κάθε cocktail. Το απαλό ροζ χρώμα του δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ στο ποτήρι, ενώ το ανεπαίσθητο άρωμα μέντας χαρίζει μια έντονη αίσθηση δροσιάς και είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά. Εδώ, μπορείς να παίξεις και με γλυκές γεύσεις, εκτός από αλμυρές.
Φτιάξε: Cheesecake με lime.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.