Θεματα

Το Choco Jungle άνοιξε και φέρνει τα cruffins στην Αθήνα

Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cruffinmain.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Το Choco Jungle άνοιξε στην Αθήνα και ο chef Γιώργος Τσούλης μας συστήνει τα cruffins!

Εκείνες τις νυχτερινές ώρες που ακόμα δεν έχεις όρεξη για ύπνο αλλά ούτε και ενέργεια για οτιδήποτε παραγωγικό, η πρώτη σου επιλογή ίσως είναι κάποια σειρά στο netflix, ένα βιβλίο που προσπαθείς να τελειώσεις, ακόμα και ένα φρικάρισμα για το πού πηγαίνει η ζωή σου και ποιο το νόημα της ύπαρξης. Εγώ πάντως κοιτάζω φωτογραφίες γλυκών στο ίνσταγκραμ και μπαίνω σε ένα περίεργο τρανς. Κάπου εκεί ανάμεσα στη θολούρα των cookies και των επικών παγωτών που κάνουν βουτιές στα sprinkles, πρόσεξα και μία φωτογραφία ενός cruffin να περιχύνεται από ροζ σοκολάτα και έμεινα να την κοιτάω για κανένα τέταρτο. Αναρωτήθηκα ποιο μαγαζί της Νέας Υόρκης είναι υπεύθυνο για αυτή τη διεστραμμένη λιχουδιά και στη συνέχεια παρατήρησα πως έχει ελληνική διεύθυνση. Ξαφνικα δεν νύσταζα!

cruffin1.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Το Choco Jungle άνοιξε στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις και την υπογραφή του γνωστού και υπέροχου σεφ Γιώργου Τσούλη. Τον Γιώργο τον έχεις δει σίγουρα στο YouTube, το Instagram ή κάποια επιτυχημένη εκπομπή της τηλεόρασης να σου εξηγεί πώς να μαγειρέψεις όλων των ειδών τις νοστιμιές. Και μάλιστα το κάνει χαλαρά, με όρεξη και χιούμορ!

cruffin11.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

 

Το νέο του project λοιπόν στεγάζεται σε μία ροζ ζούγκλα του Κολωνακίου, διακοσμημένη με μαϊμούδες και καμηλοπαρδάλεις φτιαγμένες από σοκολάτα. Προφανώς ήμουν ήδη γοητευμένη πριν δω τα γλυκά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το μέρος που μοσχοβολούσε φρεσκοψημένο κρουασάν και ερωτεύτηκα.

cruffin6.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

cruffin7.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι στο καλό είναι το cruffin;! «Λοιπόν» τρίβει τα χέρια του ο Γιώργος και εξηγεί «το cruffin φτιάχνεται με τη ζύμη του γαλλικού κρουασάν και τη φόρμα του muffin. Eίναι το βασικό γλύκισμα που σερβίρουμε εδώ στο Choco Jungle, μαζί με τα προφιτερόλ χωρίς γλουτένη».

Για το δεύτερο θα επεκταθώ παρακάτω, όμως προς το παρόν ας συγκεντρωθούμε σε αυτό το foodporn υβρίδιο υδατανθράκων που μπορούμε πλέον να καταβροχθίσουμε και στην Αθήνα.

cruffin9.jpg
© Sotiris Bougas

Η αφοσίωση του Γιώργου να φτιάξει το άριστο κρουασάν γίνεται αισθητή από το πόσο προσεκτικά μιλάει για τη διαδικασία παρασκευής του. Θέλει να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή πελάτη του και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Πετυχαίνει έτσι ένα γευστικότατο στρογγυλό δημιούργημα με τραγανό εξωτερικό και καρδιά που λιώνει στο στόμα.

Οι συνδυασμοί πολλοί και απολαυστικοί όλοι τους, σχεδιασμένοι από τον Γιώργο με τη βοήθεια των συνεργατών του. Ακούω ότι χρειάστηκαν δεκάδες tastings μέχρι να καταλήξουν στα τελικά αποτελέσματα και προς στιγμή σκέφτομαι να τους αφήσω το βιογραφικό μου φεύγοντας.

cruffin4.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Ξεκινάμε τις δοκιμές με ένα cruffin με γέμιση κρέμας σοκολάτας σε πολύ γενναιόδωρη δόση, περιχυμένο από bitter σοκολάτα που ρέει άφθονη μπροστά στα μάτια σου. Από πάνω πασπαλίζονται ψημένες νιφάδες κακάο και αλατισμένο αμύγδαλο. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα ροζ όνειρο με το όνομα «Pink Delight», το οποίο αποτελείται από crème patisserie, χειροποίητη μαρμελάδα φράουλα, σχεδόν οργασμική (ΣΥΓΓΝΩΜΗ) σοκολάτα ruby και από πάνω crumble από φιστίκι Αιγίνης για έναν τρομερά πρωτότυπο συνδυασμό.

cruffin5.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

cruffin3.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Δεν είχα ιδέα τι μου άρεσε περισσότερο και οι γεύσεις συνέχιζαν να έρχονται. Το Exotic με μάνγκο, πραλίνα, σοκολάτα γάλακτος και τριμμένη βάφλα. Το μπισκοτένιο Cookies and Cream με oreos και παγωτό. Το Black Forest με σαντιγί μασκαρπόνε, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και crue de cacao. Και φυσικά όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και mix and match αναλόγως με τις προσωπικές σου προτιμήσεις και βίτσια. Αν είσαι του αλμυρού ρεπερτορίου (n00b), στο μενού επίσης υπάρχει το cruffin με γαλοπούλα και τυρί κρέμα ή με σκέτο τυρί κρέμα.

cruffin10.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Όσο για τα προφιτερόλ, είναι όλα χωρίς γλουτένη και το θέαμά τους σου γυρίζει πίσω την όρεξη για γλυκό που νόμιζες ότι ικανοποίησες. «Δεν θέλω βρε παιδιά, έχω λιγωθεί!» διαμαρτύρομαι ενώ ήδη έχω βουτήξει το κουτάλι στα σου με κρέμα, σοκολάτα bitter, σος καραμέλας και αλατισμένα φιστίκια.

Το Choco Jungle βρίσκεται στην οικογένεια των ζαχαροπλαστείων Fresh και σε περιμένει για ροζ, τραγανές, κρουασανομαφινένιες περιπέτειες με την υπογραφή του Γιώργου Τσούλη. Μάλιστα από ό,τι μας είπε ο ίδιος, πρόκειται σύντομα να ανοίξει παράρτημα στο Miami, με ακριβώς τις ίδιες συνταγές και αισθητική! 

cruffin8.jpg
© Ιωάννα Μορφινού

Μπλουμ στη σοκολάτα!


Κριεζώτου 12, Κολωνάκι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ