Θεματα

Πού θα φας pumpkin pie στην Αθήνα;

Φθινοπωριάζει και έχουμε όρεξη για ζεστασιά και κολοκύθα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pumpkin-pie-27.jpg
foodtasia.com

Φθινόπωρο και Halloween μας κάνουν να θέλουμε pumpkin pie. Να μερικά μαγαζιά της Αθήνας που το σερβίρουν.

Ηalloween, ημέρα των Ευχαριστιών, spooky μασκαρέματα, ξέφρενα πάρτυ, πορτοκαλί διακοσμήσεις στα μαγαζιά, προβολές του Hocus Pocus και μενού που μυρίζουν κανέλα. Οι εποχές που τα διεθνή φθινοπωρινά έθιμα δεν ταξίδευαν μέχρι εδώ ανήκουν στο παρελθόν και πλέον η Αθήνα χορεύει το Monster Mash και κερνάει λιχουδιές στις 31 του Οκτώβρη.

Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια όλου αυτού του πανηγυριού είναι η ολοστρόγγυλη κολοκύθα, η οποία βρίσκεται παντού και κάνει αισθητή την παρουσία της. Βουτάει στον καφέ μας και τον μετατρέπει σε pumpkin spice απόλαυση. Λιώνει και γεμίζει τα βαθιά πιάτα μας ως σούπα βελουτέ (με κρουτόν και σoς γιαουρτιού προφανώς). Γίνεται σάλτσες, μπισκότα, κέικ, ψήνεται, βράζεται, τηγανίζεται.

Και στη συνέχεια σκαλίζεται σε τρομακτικά χαμόγελα πριν τοποθετηθεί σε βιτρίνες για τον εορτασμό του Halloween. Κολοκυθοπυρετός!

pumpkin-pie-recipe.jpg
beewellhoneyfarm

Κάπως έτσι λοιπόν ένας φαγανός Αθηναίος, που θέλει να ακολουθεί και τα trends, μπορεί να αισθανθεί μία λιγούρα πολύ συγκεκριμένη και σε συνδυασμό με την περιέργεια του να αναρωτηθεί: πού θα βρω την αμερικάνικη pumpkin pie; Σε ποια γωνία της Αθήνας θα χρειαστεί να τρέξω για να γευτώ την ταρτένια βάση και την κρεμώδη κολοκυθένια γέμιση, έτσι όπως την έχω δει στις ταινίες;

Μην ανησυχείς, αγαπητέ φαγανέ. Μελετήσαμε εμείς για εσένα και έχουμε να σου προτείνουμε 5 μέρη που θα πραγματοποιήσουν όλες σου τις φθινοπωρινές επιθυμίες.

Dickie Dee


Είναι αγαπημένος προορισμός για λαχταριστό παγωτό μηχανής και εξαιρετικά γλυκίσματα, φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά και τρομερή φαντασία. Το Dickie Dee είναι ένας ροζ παράδεισος με art deco διακόσμηση, επιρροές από το The Great Gatsby και μία τεράστια μαρμάρινη μπάρα, όπου μπορείς να απολαύσεις τα πάντα από παγωτό μαλλί της γριάς μέχρι πάβλοβα με καραμελωμένα ποπ κορν. Στο μενού μόλις προστέθηκε και μία pumpkin pie-θαύμα, η οποία σερβίρεται σε γενναιόδωρα κομμάτια και συνοδευμένη με την απαραίτητη σαντιγί. Σίγουρα θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

 

Βουλής 23, Αθήνα

The Pie Shop


Kαι μόνο όταν κάποιος ξεστομίζει το όνομα αυτού του μαγαζιού, ο αέρας γεμίζει μυρωδιές που σε κάνουν να λιμοκτονείς της πείνας, ακόμα και αν μόλις έχεις τελειώσει με το μεσημεριανό σου. Το The Pie Shop μπορεί να είναι μικροσκοπικό, χωράει όμως μέσα του γεύσεις από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες συμπιέζονται, ανακατεύονται, ψήνονται και σερβίρονται ως λαχταριστές πίτες που θέλεις να καταπιείς με μία μπουκιά. Θα μπορούσε να λείπει το pumpkin pie από εκεί; Φυσικά και όχι! Δες το παρακάτω βίντεο με δική σου ευθύνη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Pie Shop Athens (@thepieshopathens) on

 

 

Βουλής 16, Αθήνα

Cake

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAKE Greece (@cakegreece) on


Σταθερή αξία. Η αλυσίδα μαγαζιών με το ποπ πολύχρωμο εσωτερικό και την βιτρίνα που σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις μία απόφαση. Το Cake λειτουργεί με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα έτσι κι αλλιώς, προσφέροντας cheesecakes, τούρτες, cupcakes, brownies και (τρομερό) κέικ καρότου που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης. Φυσικά λοιπόν στο μενού συμπεριλαμβάνεται και το pumpkin pie, ψημένο με την αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιείται στο γεύμα των Ευχαριστιών. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

 


Ηροδότου 15, Αθήνα


CapCap


Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ευφάνταστα. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να περιμένουμε κάτι άλλο από το μαγαζί που φιλοξενεί τον Χάρι Πότερ, την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, δράκους, πειρατές και τα Φιλαράκια. Το Cap Cap είναι ένα από τα μαγαζιά της Αθήνας που ζούνε το παραμύθι τους όλο τον χρόνο και σου προσφέρουν μία διαδραστική εμπειρία εκτός από ένα ωραίο γλυκό. Έτσι λοιπόν έχουν βάλει τα καλά τους για το φετινό Halloween, με ένα ειδικό μενού αφιερωμένο στην γιορτή. Εκεί εντοπίσαμε και την σπιτική μηλόπιτα με κρέμα κολοκύθας και σαντιγί. Μετράει; Φυσικά και μετράει!

 


Πανόρμου 26, Αιγάλεω

 

Marika

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marika Tarts Athens (@marikatartsathens) on


Για να σπάσεις λίγο όλη αυτήν την γλύκα με κάτι αλμυρό, δεν έχεις παρά να περπατήσεις μέχρι την Marika, την πιο κουλ ταρτερί της πόλης με τις φοβερές δημιουργίες και το φιλόξενο προσωπικό. Πρόκειται για την νέα άφιξη στο δρόμο του Ψυρρή και είναι βασικός λόγος για να κάνεις μία βόλτα από εκεί (όλως τυχαίως) στο διάλειμμα της δουλειάς σου. Ο Σπύρος και η Μαριλού ετοιμάζονται να λανσάρουν μία καινούρια, φθινοπωρινή γεύση τάρτας με κολοκύθα και  κρητικό απάκι. Να σου φυλάξουν μερικές;
 

 

Παλλάδος 4, Ψυρρή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ