Θεματα

H Θάλεια Ιωάννου είναι food-travel blogger και η ζωή της είναι ωραία

Τι τρώς στην Κούβα και άλλες ερωτήσεις

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
image1_2.jpeg

Η Θάλεια Ιωάννου ή αλλιώς Urban Food Junkie είναι ο λογαριασμός γεύσης που αγαπάμε να ακολουθούμε στο instagram.

Η Θάλεια είναι μια μεγάλη νοστιμιά του ίνσταγκραμ. Αν πατήσεις follow στον λογαριασμό της Urban Food Junkie, τότε η αρχική σου σελίδα θα γεμίσει με φωτογραφίες φαγητών από την Αθήνα, την υπόλοιπη χώρα και τα τρομερά μέρη του εξωτερικού που επισκέπτεται.

image2.jpeg


Οι περιγραφές της σε κάνουν να τρέχεις σε όλα τα εστιατόρια και street food joints που έχει να προτείνει. Αν την κάνεις φίλη σου θα κερδίσεις μία ξανθιά εγκυκλοπαίδεια με αξιόλογες γνώσεις για τοποθεσίες στις οποίες πρέπει να κατευθύνεις την πείνα σου. Οι γευστικές της περιπέτειες συνοδεύονται και με ένα ταξιδιάρικο προφίλ, στο οποίο μας παίρνει μαζί της σε μέρη παραμυθένια και εξωτικούς προορισμούς που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί.
Της έθεσα κάποιες βασικές μου απορίες, κυρίως για γλυκά.

Ποια είναι η διαδικασία για να αποφασίσεις τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό σου; Πώς καταλήγεις στο μέρος που θα επισκεφτείς;
Έχω κι εγώ την bucket list μου, μη νομίζεις. Ψάχνω όλο τον χρόνο εισιτήρια γι’αυτούς τους προορισμούς και όταν βρώ προσφορά-καλή τιμή, «χτυπάω». Δεν ταξιδεύω στα τυφλά δηλαδή, ή επειδή μπορεί να βρήκα φθηνά εισιτήρια για κάπου. Πάω στοχευμένα σε μέρη που θέλω πραγματικά να επισκεφθώ.

Έχεις κάνει ήδη έρευνα για το πού θα φας και τι θα δοκιμάσεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι ή το αφήνεις στην τύχη;
Τίποτα στην τύχη, και ειδικά με το φαγητό, δεν παίζουμε. Έχω μελετήσει τα πάντα, έχω χαρτογραφήσει όλες τις περιοχές, ξέρω ακριβώς τι θέλω να φάω και που θα το βρω. Ξέρω τι θα συναντήσω και τι πρέπει να δοκιμάσω σε κάθε πόλη-χώρα. Ο χάρτης μου είναι γεμάτος «pins».

Τοπ 5 καλύτερων street food εδεσμάτων από τα μέρη που έχεις ταξιδέψει.

1. Cevapi - Βαλκάνια
2. Πόρτο - Francesinha 
3. Zapiekanki - Κρακοβία αλλά θα δοκιμάσεις και burger στο Moa Burger 
4. Pizza με σος στο Bucko στο Βελιγράδι
5. Currywurst - Βερολίνο 
6. Ντονέρ - Κωνσταντινούπολη
( Σιγά μη σου πω μόνο 5, πιέστηκα πολύ για να περιοριστώ ακόμα και σε αυτά) 

Αντίστοιχα τοπ 5 καλύτερων γλυκών (που με ενδιαφέρουν και περισσότερο).
1. Churros αν και είναι ισπανικά, στην Κούβα μου άρεσαν πιο πολύ 
2. Pasteis de nata - Πορτογαλία 
3. Μacarons στο Παρίσι 
4. Φυσικά gelato italiano 
5. Βάφλες - Βέλγιο 
6. Sacher Torte - Βιέννη 

Ποια είναι τα επόμενα ταξίδια που σκοπεύεις να φας και ποιοι κάποιοι ονειρεμένοι προορισμοί που δεν έχεις ακόμα κατακτήσει;
Επόμενα ταξίδια: αφού εξερευνήσω λίγο Ελλάδα, σειρά έχει η Ιορδανία που την κυνηγάω καιρό και θα περάσω επίσης μια βόλτα από Σκανδιναβία, μέσα στο 2020. Σίγουρα θα προστεθούν κι άλλα στη συνέχεια.

Νούμερο ένα προορισμός για μένα ήταν πάντα η Κούβα. Φέτος στάθηκα τυχερή και κατάφερα επιτέλους να την γνωρίσω. Έναν ταξίδι που το προτείνω σε όλους. Σχετικά με τους «ονειρεμένους» προορισμούς που με ρώτησες, μου έχουν μείνει λίγα πραγματάκια ακόμα. ΟΛΗ η Λατινική Αμερική για παράδειγμα. 

Ποια είναι τα κλασικά ελληνικά πιάτα που θα πρότεινες σε έναν τουρίστα να δοκιμάσει (και ποια τα μαγαζιά που τα μαγειρεύουν καλύτερα);
Στον τουρίστα θα πρότεινα μαγαζιά που συνδυαστικά με τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, θα τον έκαναν να νιώσει το «vibe» της πόλης. Δηλαδή, δε θα τον έστελνα να φάει μουσακά σε ένα «γκουρμέ» εστιατόριο της πόλης, αλλά στην Κληματαριά, στην πλατεία Θεάτρου για μαγειρευτά, κρασί και live μουσική. Θα του πρότεινα επίσης, να πάρει ένα κεμπάπ στο χέρι από τον Θανάση για να κάνει τη βόλτα του στη Βαρβάκειο αγορά και στην πλατεία Αβησσυνίας στα παλαιοπωλεία, ΑΛΛΑ, το βράδυ να περάσει να δοκιμάσει το σουβλάκι από το Hoocut. Να πάρει «ψαράκι στο χωνάκι» από το Ζήση και να σταματήσει στον Ατλαντικό στου Ψυρρή, για μπακαλιάρο σκορδαλιά. Τέλος, μην τολμήσει να φύγει από την Αθήνα αν δε φάει λουκουμάδες στον Κρίνο και παγωτό εκμέκ στην αγαπημένη μου Χαρά, στα Πατήσια. Θα κλείσω τα σύνορα!

Σε ποια αθηναικά στέκια θα τη βγάλεις φέτος τον χειμώνα;
Δεν έχω στέκια. Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Είμαι always on tour και πάντα στη γύρα για αναζήτηση νέων γέυσεων και spots. Urbanfoodjunkie είμαι και φαίνομαι. 

Ήρθε η ώρα. Ποια χώρα έχει την καλύτερη κουζίνα;
Έχω απολαύσει το φαγητό σε αρκετές χώρες, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Βοσνία για παράδειγμα, και έχω δοκιμάσει πολλές κουζίνες. Αλλά, έχω αδυναμία στην ιταλική. Άλλωστε η Ιταλία είναι η αγαπημένη μου χώρα, στην οποία επιστρέφω ξανά και ξανά. Ποιός λέει όχι δηλαδή σε ένα risotto με θαλασσινά, στη mozzarella και στα ravioli; Μίλα μου για pizza και gelato. 

Σε ποια μέρη της Ελλάδας αξίζει να ταξιδέψει κανείς μόνο και μόνο για το φαγητό τους;
Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη φυσικά. Δε θα φας άσχημα πουθενά και κάθε πόλη θα έχει πάντα μια ξεχωριστή γεύση να σου προσφέρει. Λατρεύω να ταξιδεύω σε αυτά τα μέρη και πάντα με ανταμείβουν. 

Το αιώνιο debate: αλμυρό ή γλυκό;
Μα ποιό debate; Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με γλυκά. Υπήρξε μέρα στο Παρίσι που δεν έφαγα στην κυριολεξία τίποτα χωρίς σοκολάτα. 

Ακολούθησέ τη στους λογαριασμούς της urbanfoodjunkie και thaleinio.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ