Θεματα

Ζήσε την εβδομάδα γεύσης σαν να ήσουν στο Παρίσι

Το TV5MONDE μας πάει ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γαστρονομία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100 ANS À TABLE/ Coco.TV Créations Inc
100 ANS À TABLE/ Coco.TV Créations Inc

Το γαλλικό κανάλι TV5MONDE έχει ετοιμάσει μία λαχταριστή Εβδομάδα Γεύσης

Ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει τους καλύτερους γάλλους ζαχαροπλάστες να ετοιμάζουν τα περίφημα γλυκά τους  που κατέκτησαν τον κόσμο; Και ποιος λιχούδης δεν θα ήθελε να μάθει τον τρόπο που ένας σπόρος κακάο μετατρέπεται σε μια από τις πιο ασυνήθιστες σοκολάτες της υφηλίου; Και μήπως δεν θα θέλαμε να ξέρουμε περισσότερα για τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας;

Φωτογραφία: Shutterstock

Από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 13 Οκτωβρίου το γαλλικό κανάλι TV5MONDE προσφέρει ένα σούπερ γαστρονομικό αφιέρωμα που θέλει να παρακολουθήσει κάθε σωστός foodie του πλανήτη. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, εντελώς λαχταριστό, περιλαμβάνει κάποιες από τις καλύτερες εκπομπές μαγειρικής του κόσμου, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ από τον χώρο της γαστρονομίας. Στην Ελλάδα μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλες τις εκπομπές μέσα από τη Nova, τους δορυφόρους Hotbird 13D και Astra 1Lo, το Hellas On Line και τον δορυφόρο της ΕΡΤ).

100 χρόνια στο τραπέζι
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 15:00

[TRAILER] 100 ans à table (English subtitles)

Εννιά από τους μεγαλύτερους γαστρονόμους του Κεμπέκ ανασυνθέτουν, μέσα από ένα εκλεκτό γεύμα, την εξέλιξη του Κεμπέκ και την μαγειρική του ανεξαρτητοποίηση.

Οι γαλλικές λιχουδιές κατακτούν τον κόσμο
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 13:30

[TRAILER] Les pâtisseries françaises à la conquête du monde (English subtitles)

Κανελέ, κρεμ μπρουλέ, γκατό μπασκ : τα made in France επιδόρπια διαπρέπουν διεθνώς. Ταξίδι κοντά σε μερικούς πρεσβευτές τους.

#Γαλλική βερσιόν
Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:00

Από μικρός, ο Ιάπωνας Κει Κομπαγιάσι δεν έχει παρά έναν στόχο: να γίνει διάσημος σεφ της γαλλικής κουζίνας. Μας δέχεται σήμερα στο εστιατόριό του στο Παρίσι για να μιλήσουμε για γαστρονομία.

Épicerie Fine – Αυθεντικά γαλλικά προϊόντα
Κάθε Κυριακή στις 14:00

[TRAILER] Épicerie fine (English subtitles)

Ο βραβευμένος με αστέρι, σεφ Γκι Μαρτέν παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας και σκιαγραφεί το πορτρέτο όσων βρίσκονται πίσω από αυτά.

Τάση XXI
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:00

Η εκπομπή Τάση XXI περνάει το κατώφλι των μεγαλύτερων παρισινών παλατιών και μας οδηγεί δυτικά για να ανακαλύψουμε την παρασκευή χαβιαριού Ακιταίνης και κρουασάν σοκολάτας.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30
Παρακολουθείστε όλο τον χρόνο τις καλύτερες βελγικές, καναδικές, γαλλικές και ελβετικές εκπομπές μαγειρικής.

Σεφ !
Κάθε Πέμπτη στις 19:40 από τις 17 Οκτωβρίου

[TRAILER] Chefs (English subtitles)

Ένας παραβάτης με αναστολή για μια ομάδα πίεσης. Ένας διάσημος σεφ εντάσσει κάθε χρόνο στη μονάδα του έναν νέο παραβάτη που βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Η άφιξη του Ρομέν επηρεάζει την πορεία μίας ομάδας σε αναταραχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ