- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι θα έκανες αν το φαγητό σου ερχόταν μέσα σε ένα παπούτσι; (εικόνες)
22 φορές που οι σεφ ξεπέρασαν τη φαντασία τους. Όχι με καλό τρόπο.
Η σελίδα “We Want Plates” εκλιπαρεί τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν πιάτα
Σας έχει τύχει ποτέ να πιείτε το cocktail σας ή να φάτε το γλυκό σας μέσα από βαζάκι; Να σας σερβίρουν τις τηγανιτές σας πατάτες μέσα σε καλαθάκι και το burger σας πάνω σε ξύλο κοπής; Αν ναι, τότε έχετε ήδη παρατηρήσει ότι εστιατόρια και σεφ αρχίζουν και γίνονται υπέρ του δέοντος εφευρετικοί όσον αφορά το σερβίρισμα. Για κάποιο λόγο φαίνεται να τους απασχολεί πολύ πού θα σερβιριστεί το φαγητό μας. Και αυτός ο λόγος ονομάζεται Instagram. Είναι αλήθεια ότι όσο πιο εντυπωσιακό ή περίεργο είναι ένα γεύμα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει η φωτογραφία του να αναρτηθεί στα social media. Και όσο περισσότερο ταξιδέψει αυτή η φωτογραφία στην οδύσσεια του διαδικτύου, τόσο περισσότερους υποψήφιους πελάτες-φωτογράφους θα προσελκύσει για το εστιατόριο. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη θεωρία, γιατί στην πράξη η φαντασία μπορεί να ξεφύγει και πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα αν τα ραβιόλι σας έφταναν σερβιρισμένα πάνω σε μια κρεμάστρα και οι κροκέτες σας μέσα σε ένα… παπούτσι;
Με αυτά κι με αυτά, ήταν επόμενο να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή κοινότητα με υπέρμαχους των πιάτων. Η ιστοσελίδα “We Want Plates” («Θέλουμε πιάτα») έχει μια ξεκάθαρη αποστολή. Θέλει τα εστιατόρια να αρχίσουν να σερβίρουν ξανά το φαγητό σε πραγματικά πιάτα και όχι σε «κομμάτια ξύλου και κεραμίδια, κούπες και βαζάκια μαρμελάδας». Και πραγματικά, μετά από μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;
1. Η μηλόπιτα που σερβιρίστηκε σε ένα εικονικό πιάτο… Πάνω σε ένα IPad.
2. H μαρέγκα που σερβιρίστηκε πάνω σε ένα ιπτάμενο μαξιλάρι
(To εν λόγω «πιάτο» λειτουργεί με μαγνητισμό)
3. Το ψωμί μέσα σε λούτρινο ζωάκι
4. Τι τα χρειάζεσαι τα πιάτα όταν έχεις το χέρι σου;
(Αυτός είναι αφρός τυριού που σερβίρεται από τον σερβιτόρο στην ανάποδη του χεριού σου. Και ναι, για να τον φας, πρέπει να τον γλείψεις)
5. Εδώ έχουμε ένα πιάτο. Γυρισμένο από την ανάποδη.
6. Burger (και πατάτες) μέσα σε ποτήρι, γιατί για κάποιο λόγο αυτό ακούγεται καλή ιδέα.
7. Κρέας σερβιρισμένο μέσα σε κάτι που μοιάζει με… ουρητήριο.
8. Bloody Mary μέσα σε σακουλάκι...
9. Ραβιόλι σερβιρισμένο σε κρεμάστρα
10. Δεν θέλουμε ούτε να ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού του σεφ
11. Μπρόκολο πάνω σε μεταλλικό δέντρο
12. Σοκολατένιο επιδόρπιο από λεκάνη τουαλέτας κανείς;
13. Πατατάκια (τρία στον αριθμό γιατί παν μέτρον άριστον) πάνω σε κλαδί
14. Από το... φτυάρι κατευθείαν στο τραπέζι σου
15. Ποιος δεν θέλει να φάει πάνω σε μια γυάλα με ψάρια;
16. Πλατό αλλαντικών- φόρεμα κούκλας, σημειώσατε Χ
17. Cocktail σερβιρισμένο μέσα σε μια πέτρα. Χωρίς καλαμάκι.
18. Η πίτσα σε γάντζο…
19…Και η πίτσα πάνω σε σανίδα του snowboard
20. Κροκέτες μέσα σε παπούτσι
21. Amuse bouche πάνω στην πετσέτα
22. Τι θα μπορούσα αντί για πιάτο; Ένα τεράστιο κόκαλο φυσικά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.