- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πέντε τροφές που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε ευκολότερο το hangover.
Χθες το βράδυ μάλλον ήπιες περισσότερο από όσο έχεις πιει το χρόνο όλο. Ήπιες και ξαναήπιες και γέμισες και ξαναγέμισες τα ποτήρια. Στη χαρά κατεβαίνει ευχάριστα, χωρίς να το σκέφτεσαι. Το σκέφτεσαι μόνο την επόμενη μέρα. Και τώρα πώς πάμε με αυτό το κεφάλι «να!» στη μαμά που μας περιμένει για το τραπέζι; Δες και σύνελθε.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες - φλαβονοειδή και πολυφαινόλες – που θα βοηθήσουν το συκώτι να ανταπεξέλθει στο βαρύ αποτοξινωτικό έργο με το οποίο επιφορτίστηκε, και είναι εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέως, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α και Ε, που τις έχεις ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ψωμί ολικής άλεσης
Ακούγαμε ότι είναι καλό να τρως ψωμί μετά από ένα «γερό» μεθύσι. Στέρεα τροφή που θα σου φτιάξει το στομάχι «ρουφώντας» τα κακά υγρά. Αν φας μάλιστα ψωμί ολικής άλεσης, ακόμη καλύτερα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β που προστατεύουν το πεπτικό, αλλά και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και κάλιο που βοηθάει στην εξισορρόπηση του νερού μέσα στα κύτταρα, θα προσφέρουν ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
Φασόλια
Εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέως, φυτικών ινών και πρωτεΐνης, είναι η ιδανική επιλογή για ένα γεύμα που σκοπό έχει να σε στυλώσει. Συνδύασέ το με ψωμί ολικής άλεσης και θα νοιώσεις ακόμη καλύτερα.
Πιπέρι καγιέν
Είναι ένα ισχυρό, φυσικό αναλγητικό λόγω της καψαϊκίνης που περιέχει και θα σε ανακουφίσει από τον έντονο πονοκέφαλο. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το ανοσοποιητικό. Γενικότερα, τα καυτερά ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, ενισχύοντας έτσι και την προσπάθεια του οργανισμού να αποτοξινωθεί.
Μπανάνα
Το ποτό προκαλεί αφυδάτωση. Όσο αφυδατώνεσαι τόσο περισσότερο κάλιο χάνεται και την έλλειψή του θα τη νοιώσεις με κόπωση, ναυτία, τάσεις για εμετό, κράμπες. Οι μπανάνες, πλούσιες σε κάλιο, θα βοηθήσουν στην αναπλήρωσή του.
*και μην ξεχνάς τα υγρά: άφθονο νερό, φρουτοχυμοί που θα εξισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χαμομήλι που καλμάρει το στομάχι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.